Το Wimbledon χαλαρώνει τον «κανόνα του λευκού»: Επιτρέπει στις τενίστριες τα σκουρόχρωμα σορτς

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2022 11:03 Το Wimbledon χαλαρώνει τον «κανόνα του λευκού»: Επιτρέπει στις τενίστριες τα σκουρόχρωμα σορτς

Προκειμένου να ανακουφίσει μια «πιθανή πηγή άγχους» για τις παίκτριες στη διάρκεια της περιόδου τους.

Οι τενίστριες του Wimbledon θα μπορούν να φορούν σκουρόχρωμα σορτς κάτω από τα ρούχα, από την επόμενη χρονιά.

Το All England Club αποφάσισε να χαλαρώσει τον κανόνα για τα ολόλευκα ρούχα ώστε να ανακουφίσει μια «πιθανή πηγή άγχους» για τις παίκτριες κατά την περίοδο τους.

Οι γυναίκες και τα κορίτσια θα μπορούν πλέον να φορούν σορτς σε μεσαίο ή σκούρο χρώμα, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα είναι μακρύτερο από τη φούστα τους.

Μετά τις ανησυχίες που είχαν εκφράσει αρκετές παίκτριες, πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις με την WTA, τους κατασκευαστές ρούχων και τις ιατρικές ομάδες.

Η πρώην Ολυμπιονίκης, Μόνικα Πούιγκ είχε στο παρελθόν κάνει λόγο για το «ψυχικό άγχος» του να πρέπει να φοράει λευκά.

Η Πορτορικανή, που κέρδισε τον Ολυμπιακό της τίτλο το 2016, είπε επίσης ότι προσευχόταν τα τουρνουά να μην συμπίπτουν με την περίοδό της.

Η Βρετανίδα Χέδερ Γουάτσον, η οποία ήταν μία από τις πρώτες που μίλησε για τον αντίκτυπο που μπορεί να έχουν οι περίοδοι στην απόδοση, είπε ότι το ζήτημα αποτελούσε συχνά θέμα ιδιωτικών συζητήσεων.

«Νομίζω ότι ο κόσμος μιλάει πολύ για αυτό - ίσως όχι στα μέσα ενημέρωσης αλλά μεταξύ μας, σίγουρα», είχε πει τον Ιούνιο στο BBC.

Η Σάλι Μπόλτον, διευθύνων σύμβουλος του All England Club, δήλωσε: «Δεσμευόμαστε να υποστηρίζουμε τις παίκτριες και να ακούμε τα σχόλιά τους για το πώς μπορούν να αποδώσουν στο μέγιστο. Ελπίζουμε ότι αυτή η προσαρμογή του κανόνα θα βοηθήσει τις παίκτριες να επικεντρωθούν αποκλειστικά στην απόδοσή τους, ανακουφίζοντας μια πιθανή πηγή άγχους».

Με πληροφορίες από BBC

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση