Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κροατία – Καναδάς 4-1: Επιβλητική νίκη με ανατροπή και «βήμα» πρόκρισης για τους Κροάτες

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2022 20:13 Κροατία – Καναδάς 4-1: Επιβλητική νίκη με ανατροπή και «βήμα» πρόκρισης για τους Κροάτες

Η Κροατία νίκησε με ανατροπή 4-1 τον Καναδά για τη 2η αγωνιστική του 6ου ομίλου του Μουντιάλ 2022 και “έπιασε” το Μαρόκο στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ οι Καναδοί αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του τουρνουά με δύο ήττες.

Ο Καναδάς ήταν πάντως αυτός που άνοιξε το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης, με τον Αλφόνσο Ντέιβις της Μπάγερν Μονάχου να γράφει ιστορία για την πατρίδα του, με το πρώτο γκολ της σε Παγκόσμιο Κύπελλο, για το 1-0 στο ματς με την Κροατία.

Μετά το αρχικό… σοκ και αφού οι Καναδοί δεν κατάφεραν να πετύχουν και ένα δεύτερο τέρμα, οι Κροάτες πήραν τον έλεγχο του αγώνα και με πρωταγωνιστές του Κράμαριτς και Λιβάγια έφεραν… τούμπα το ματς. Οι δυο τους συνεργάστηκαν για ένα γκολ του πρώτου στο 21′, το οποίο ακυρώθηκε όμως ως οφσάιντ στον πρώην παίκτη της ΑΕΚ.

Ο Κράμαριτς βρήκε όμως το δρόμο προς τα δίχτυα ξανά στο 36′ με ωραίο πλασέ από αριστερά και ισοφάρισε σε 1-1, για να κάνει την ανατροπή ο Λιβάγια με φοβερό σουτ από το ύψος της περιοχής στο 44′.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το παιχνίδι “άνοιξε” με τον Καναδά να ψάχνει την ισοφάριση και την Κροατία να “χτυπά” στις αντεπιθέσεις. Ο Κράμαριτς με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο 70′ με ωραία ενέργεια μέσα στην περιοχή, “καθάρισε” το ματς για την ομάδα του, ενώ ο Μάγερ στις καθυστερήσεις έβαλε το… κερασάκι στη νίκη της Κροατίας.

πηγή: newsit.gr