Με Ναόμι Οσάκα και Σερένα Γουίλιαμς η λίστα με τις πιο ακριβοπληρωμένες αθλήτριες στον κόσμο για το 2022

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2022 15:18 Με Ναόμι Οσάκα και Σερένα Γουίλιαμς η λίστα με τις πιο ακριβοπληρωμένες αθλήτριες στον κόσμο για το 2022

Η Ναόμι Οσάκα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας του Forbes με τις πιο ακριβοπληρωμένες αθλήτριες για το 2022, έχοντας πίσω της τη Σερένα Γουίλιαμς, Στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται δέκα τενίστριες.

Όταν η Σερένα Γουίλιαμς ανακοίνωσε τον Αύγουστο ότι ήταν έτοιμη να «κρεμάσει» τη ρακέτα της μετά από 27 χρόνια στο επαγγελματικό τένις, είχε «χτίσει» μια περιουσία που υπολογίζεται στα 260 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό την έκανε μία από τις μόνο δύο αθλήτριες, μαζί με την παλιά αντίπαλό της, Μαρία Σαράποβα, στη λίστα με τις πλουσιότερες αυτοδημιούργητες γυναίκες της Αμερικής.

«Η Γουίλιαμς ξεχωρίζει με πολλούς τρόπους, όχι μόνο με τους 23 τίτλους σε Grand Slam, αλλά και με τα χρηματικά έπαθλα στην διάρκεια της καριέρας της, ύψους 94,8 εκατομμυρίων δολαρίων, ποσό υπερδιπλάσιο από την επόμενη καλύτερη του WTA Tour. Με συνολικά κέρδη σταδιοδρομίας 450 εκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων και άλλων επιχειρηματικών προσπαθειών, είναι έτη φωτός μπροστά από οποιαδήποτε άλλη αθλήτρια» αναφέρει το Forbes και προσθέτει:

«Τα καλά νέα, ωστόσο, είναι ότι άνοιξε το δρόμο για άλλες αθλήτριες να αρχίσουν να κερδίζουν περισσότερα χρήματα. Η σταρ του τένις, Ναόμι Οσάκα, έγινε μία από τις δύο γυναίκες στη λίστα με τις 50 πιο ακριβοπληρωμένες αθλήτριες στον κόσμο και στην πραγματικότητα την ξεπέρασε σε ετήσια κέρδη από το 2020. Τώρα έρχεται μια νέα ομάδα εμπορεύσιμων αστέρων νέας ηλικίας και ήδη κερδίζει εκατομμύρια.

Στην πραγματικότητα, οκτώ από τις αθλήτριες με τις μεγαλύτερες εισπράξεις του 2022 κέρδισαν τουλάχιστον 10 εκατομμύρια δολάρια, νούμερο διπλάσιο από τον αριθμό τους πριν από ένα χρόνο, ενώ είναι η πρώτη φορά που περισσότερες από επτά γυναίκες πέτυχαν αυτό το ορόσημο από τότε που το Forbes παρουσίασε την κατάταξη το 2008. Μεταξύ των γυναικών με αυτά τα κέρδη φέτος υπάρχουν τέσσερις νέες στη λίστα: η σκιέρ Εϊλίν Γκου και οι τενίστριες Έμα Ραντουκάνου, Ίγκα Σβιάτεκ και Κοκό Γκοφ».

Συνολικά, οι 25 πιο ακριβοπληρωμένες αθλήτριες στον κόσμο κέρδισαν το 2022 περίπου 285 εκατομμύρια δολάρια προ φόρων και αμοιβών μάνατζερ, με την πρώτη δεκάδα να συγκεντρώνει 194 εκατομμύρια δολάρια από αυτό το σύνολο, 17% πάνω από το ρεκόρ των 167 εκατομμυρίων δολαρίων της πρώτης δεκάδας του 2021.

Με κέρδη 51,1 εκατομμυρίων δολαρίων, η Οσάκα είναι Νο 1 για τρίτη διαδοχική χρονιά και ακολουθεί η Ουίλιαμς με 41,3 εκατομμύρια δολάρια.

Η πρώτη δεκάδα του Forbes για το 2022:

1. Ναόμι Οσάκα Ιαπωνία τένις 51,1 εκατομμύρια δολάρια

2. Σερένα Γουίλιαμς ΗΠΑ τένις 41,3

3. Εϊλίν Γκου Κίνα σκι 20,1

4. Έμα Ραντουκάνου Μ. Βρετανία τένις 18,7

5. Ίγκα Σβιάτεκ Πολωνία τένις 14,9

6. Βένους Γουίλιαμς ΗΠΑ τένις 12,1

7. Κοκό Γκοφ ΗΠΑ τένις 11,1

8. Σιμόν Μπάιλς ΗΠΑ γυμναστική 10

9. Τζέσικα Πέγκουλα ΗΠΑ τένις 7,6

10. Μίντζι Λι Αυστραλία γκολφ 7,3

Πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση