Lewis Hamilton: To «χρυσό» συμβόλαιο με τη Mercedes - Πόσα λεφτά παίρνει

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023 11:59 Lewis Hamilton: To «χρυσό» συμβόλαιο με τη Mercedes - Πόσα λεφτά παίρνει

Ο Lewis Hamilton έκλεισε τα 38 αλλά με τα λεφτά που είναι έτοιμη να του δώσει η Mercedes, θα οδηγεί (τουλάχιστον) ως τα 40!

Το συμβόλαιο συνεργασίας ανάμεσα στη γερμανική ομάδα και τον Βρετανό οδηγό, ολοκληρώνεται στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Με αυτή, θα συμπληρώσει συνολικά έντεκα σεζόν στην ομάδα του Brackley, με τις έξι από αυτές να τον βρίσκουν παγκόσμιο πρωταθλητή.

Παρά το απογοητευτικό 2022, οι δύο πλευρές δεν σκέφτονται καν το διαζύγιο. Η Mercedes-AMG Petronas έχει πίστη στις ικανότητες του ηγέτη της και είναι σίγουρη πως είναι σε φυσική κατάσταση ικανή να του επιτρέψει να κάνει πρωταθλητισμό.

Κι από την άλλη, ο Lewis έχει πίστη στις ικανότητες της ομάδας του, έχοντας βέβαια πάρει ένα δείγμα της δυνατότητας ανάκαμψης βλέποντας την αντεπίθεση στο δεύτερο μισό της περυσινής περιόδου.

Και πέρα από τη φιλοδοξία, υπάρχει και το οικονομικό. Που αφορά αριθμούς που δεν είναι τυπογραφικά λάθη. Σύμφωνα με το Sportune, η Mercedes πρόσφερε στον Hamilton διετή επέκταση συμβολαίου, δίνοντάς του 70 εκατομμύρια ευρώ για κάθε χρόνο συνεργασίας! Δηλαδή 140 εκατομμύρια.

Το τρέχον συμβόλαιο είναι στα 45 εκατομμύρια το χρόνο αλλά έχει ένα bonus της τάξης των 25 εκατομμυρίων για την κατάκτηση του τίτλου. Άρα οι όροι είναι ακόμα καλύτεροι.

Το μεγαλύτερο κομμάτι αυτού του ποσού αναμένεται να το καλύψει ο βασικός χορηγός της ομάδας, η INEOS του Jim Ratcliffe, ο οποίος έχει εξαιρετική σχέση με τον Lewis.

Πέρα από το συμβόλαιο για να αγωνίζεται στη Formula 1, το συγκεκριμένο δημοσίευμα αναφέρει και επαφές για να αναλάβει ο Hamilton ρόλο πρεσβευτή της εταιρείας για την επόμενη δεκαετία. Ρόλος για τον οποίο ζητά 25 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Πηγή: carandmotor.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση