Η στιγμή που η Φέμκε Μπολ συντρίβει το «στοιχειωμένο» παγκόσμιο ρεκόρ στα 400 μ. - «Άντεχε» από το 1982

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2023 13:33 Η στιγμή που η Φέμκε Μπολ συντρίβει το «στοιχειωμένο» παγκόσμιο ρεκόρ στα 400 μ. - «Άντεχε» από το 1982

Το παλιότερο παγκόσμιο ρεκόρ σε δρομικό αγώνισμα.

Χρειάστηκε να περάσουν 41 χρόνια προκειμένου μια αθλήτρια να καταφέρει να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ κλειστού στίβου των 400 μέτρων, που είχε πετύχει η Γιαρμίλα Κρατοσβίλοβα το 1982. Και η Φέμκε Μπολ δεν το βελτίωσε απλά, το συνέτριψε. 

Ήταν το παλιότερο παγκόσμιο ρεκόρ σε δρομικό αγώνισμα και το είχε σημειώσει η Κρατοσβίλοβα με 49.59, στις 7 Μαρτίου 1982. Δηλαδή, σχεδόν 18 χρόνια προτού γεννηθεί η νέα κάτοχός του. 

Η Φέμκε Μπολ τερμάτισε σε 49.26 στα 400 μ., κατά τη διάρκεια του ολλανδικού πρωταθλήματος στο /Άπελντοορν, για να γράψει το δικό της όνομα δίπλα στο παγκόσμιο ρεκόρ κλειστού στίβου. 

«Ήλπιζα να κάνω το ρεκόρ, βεβαίως. Αλλά στη ζωή μπορείς να ελπίζεις για πολλά πράγματα και τις περισσότερες φορές αυτά δεν συμβαίνουν», δήλωσε η αθλήτρια που «ειδικεύεται» στα 400 μ. εμπόδια. 

«Χαίρομαι που όχι μόνο το κατέρριψα, αλλά το βελτίωσα κατά πολύ», συμπλήρωσε η Φέμκε Μπολ, η οποία έχει κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες και το αργυρό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου, στα 400 μ. εμπόδια.

Πηγή: lifo

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση