Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σάκκαρη: Ηττήθηκε 0-2 από την Πλίσκοβα και αποκλείστηκε πρόωρα από το Ντουμπάι

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2023 14:54 Σάκκαρη: Ηττήθηκε 0-2 από την Πλίσκοβα και αποκλείστηκε πρόωρα από το Ντουμπάι

Η Τσέχα συνέτριψε το «φάντασμα» της Ελληνίδας αθλήτριας που κινδυνεύει πλέον να πέσει ακόμη και στο Νο10 της παγκόσμιας κατάταξης.

H Μαρία Σάκκαρη έκανε μία από τις χειρότερες εμφανίσεις της καριέρας της και αποκλείστηκε εύκολα από την Καρολίνα Πλίσκοβα στο Ντουμπάι.

Η Τσέχα δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και συνέτριψε το «φάντασμα» της Μαρίας με 6-1, 6-2 σε μία ώρα αγώνα και 9 λεπτά, με την Ελληνίδα τενίστρια να κινδυνεύει πλέον να πέσει ακόμη και στο Νο10 της παγκόσμιας κατάταξης.

Με 16 αβίαστα λάθη και μόλις 4 winners, η Σάκκαρη έχασε σε λιγότερο από μισή ώρα το πρώτο σετ (δεν υπερασπίστηκε ούτε μία φορά το σερβίς της, αφού το μοναδικό κερδισμένο game ήρθε με break), ενώ βρέθηκε πίσω με 4-0 στο δεύτερο, έχοντας χάσει 8 συνεχόμενα games μετά το 2-1 στο πρώτο σετ!

Αν και προσπάθησε να αντιδράσει, ήταν ήδη αργά και η Τσέχα πήρε την τρίτη της νίκη σε πέντε μεταξύ τους ματς, κερδίζοντας μία από τις πιο εύκολες προκρίσεις της καριέρας της, τους τελευταίους μήνες.

Η Μαρία είχε στο ματς τραγικά ποσοστά στο σερβίς (64.5% πρώτο σερβίς, 41.9% κερδισμένοι πόντοι σε πρώτο σερβίς και 35.3% σε δέυτερο) και σε συνδυασμό με τα υπερβολικά αβίαστα λάθη (27) και τους μόλις 13 winners, αποχαιρέτησε το Ντουμπάι νωρίς...

Δεν... μπήκε ποτέ στο σετ η Σάκκαρη, εύκολο 1-0 η Πλίσκοβα

Παρά τις καλές επιστροφές και το break point, η Σάκκαρη έχασε το πρώτο game του ματς, για να ακολουθήσει ένα πολύ κακό game και break από την Τσέχα. Η Μαρία αντέδρασε προσωρινά και πήρε πίσω το break, όμως τα λάθη από την πλευρά της συνεχίστηκαν και η Πλίσκοβα έφτασε εύκολα στο 4-1.

Ο… καταποντισμός συνεχίστηκε, αφού η Σάκκαρη έκανε το ένα λάθος πίσω από το άλλο. Αν και έσωσε δύο break point, στην τρίτη της ευκαιρία η Πλίσκοβα έφτασε στο 5-1 και αμέσως μετά έκλεισε το σετ σε 29 λεπτά, το οποίο η Σάκκαρη πρέπει να ξεχάσει καθώς ήταν από τα χειρότερα που την έχουμε δει να παίζει. Είχε 16 αβίαστα λάθη και μόνο πέντε κερδισμένους πόντους στο δικό της σερβίς!!

Το... μαρτύριο ολοκληρώθηκε για τη Σάκκαρη σε 69 λεπτά

Ο… εφιάλτης συνεχίστηκε στο δεύτερο σετ. Η Πλίσκοβα πήρε τα πρώτα δύο games χωρίς να χάσει πόντο, με την Τσέχα να ελέγχει απόλυτα το ματς και να φτάνει σε δεύτερο break έπειτα από 4 ευκαιρίες που βρήκε απέναντι στην Σάκκαρη.

Με 1-0 σετ και 3-0 στην πλάτη της, η Ελληνίδα τενίστρια άρχισε να σκέφτεται ήδη το ταξίδι για τις ΗΠΑ. Το 4-0 ήρθε εύκολα από την Τσέχα, με την Σάκκαρη μετά από αρκετή ώρα να καταφέρνει να υπερασπιστεί το σερβίς της.

Αυτό ήταν μία παρένθεση ωστόσο. Αν και το 40-0 της Πλίσκοβα, το μετέτρεψε σε 40-40, η Τσέχα έκανε το 5-1, με την Μαρία να μειώνει με δυσκολία, στέλνοντας την αντίπαλό της να σερβίρει για το ματς. Η 30χρονη Τσέχα τελείωσε την πρόκριση και το... μαρτύριο για την Σάκκαρη.

Πηγή: gazzetta.gr