Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατέρριψε το ρεκόρ των περισσοτέρων εβδομάδων παραμονής στο Νο.1 της κατάταξης

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2023 17:21 Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατέρριψε το ρεκόρ των περισσοτέρων εβδομάδων παραμονής στο Νο.1 της κατάταξης

Σπάει όλα τα… κοντέρ ο Νόβακ Τζόκοβιτς και γράφει Ιστορία στο χώρο του τένις, καταρρίπτοντας το ρεκόρ των περισσότερων εβδομάδων παραμονής στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης!

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς διατηρήθηκε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης στην ATP για μια ακόμα εβδομάδα, φτάνοντας έτσι σε ακόμη ένα σπουδαίο επίτευγμα στη διάρκεια της καριέρας του, καθώς έσπασε το ρεκόρ της Στέφι Γκραφ για τις περισσότερες εβδομάδες παραμονής στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Σέρβος είχε ήδη το ρεκόρ ανδρών για τις περισσότερες εβδομάδες στο Νο 1, όταν… προσπέρασε τις 310 του Ρότζερ Φέντερερ τον Μάρτιο του 2021. Τώρα, όμως, ξεπέρασε και τη Γερμανίδα, καθώς άρχισε η 378η εβδομάδα του στην κορυφή του κόσμου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζόκοβιτς επέστρεψε τον Ιανουάριο στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης -για πρώτη φορά μετά τον περασμένο Ιούνιο- κατακτώντας το τρόπαιο στο Australian Open.

Ο Σέρβος κορυφαίος τενίστας «σκαρφάλωσε» για πρώτη φορά στην κορυφή του κόσμου σε ηλικία 24 ετών και 43 ημερών, στις 4 Ιουλίου 2011, ενώ πέρασε 112 διαδοχικές εβδομάδες στο Νο 1 το διάστημα 7 Ιουλίου 2014-6 Νοεμβρίου 2016, διάστημα που αποτελεί προσωπικό ρεκόρ του.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση