Με Τόμπσον ο λαβωμένος Στέφανος Τσιτσιπάς στο Indian Wells

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2023 09:52 Με Τόμπσον ο λαβωμένος Στέφανος Τσιτσιπάς στο Indian Wells

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έμαθε τον πρώτο του αντίπαλο στο Indian Wells. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας θα αντιμετωπίσει τον Τζόρνταν Τόμπσον την Παρασκευή (10/3).

Ο Τζόρνταν Τόμπσον έκλεισε ραντεβού με τον Στέφανο Τσιτσιπά, αφού επικράτησε του Γκαέλ Μομφίς με 2-0 σετ.

Ο Αυστραλός τενίστας χρειάστηκε μόλις 1 ώρα και 5 λεπτά για να κάμψει την αντίσταση του Γάλλου με 6-3, 6-1, παίρνοντας το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν δύο φορές το No. 87 της παγκόσμιας κατάταξης, με τον Έλληνα πρωταθλητή να μετράει ισάριθμες νίκες.

Κράτησε χαμηλά τον πήχη ο Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν πιστεύει ότι μπορεί να φτάσει μακριά στα τουρνουά στην Αμερική, καθώς ακόμα δεν έχει ξεπεράσει 100% τον τραυματισμό του στον ώμο.

«Είμαι ακόμα σε αποθεραπεία», είπε αρχικά στη συνέντευξη τύπου εν όψει Indian Wells ο 24χρονος τενίστας. «Δεν θα υποκριθώ, δεν θα πω ότι είμαι φαβορί ή ότι έχω πιθανότητες να πάω καλά σε αυτά τα δύο τουρνουά, γιατί δεν θα ήταν σωστό. Δεν βλέπω τον εαυτό μου ως φαβορί σε αυτά τα δύο τουρνουά. Δεν το έχω πει πολλές φορές στην καριέρα μου, όμως δε νομίζω ότι είμαι ικανός να πάω βαθιά.

Η προτεραιότητα είναι να ετοιμάσω το σώμα μου και να το “φτιάξω” για τη σεζόν στο χώμα. Το απολαμβάνω που είμαι εδώ, μου αρέσουν τουρνουά σαν αυτό και να στοχεύω σε τίτλους σε Masters, ωστόσο είμαι σχεδόν βέβαιος ότι δεν θα είναι η καλύτερή μου εμφάνιση».

Στη συνέxεια ρωτήθηκε γιατί επέλεξε να αγωνιστεί κάτω από αυτές τις συνθήκες. «Μερικές φορές αναλαμβάνεις δύσκολες αποστολές και αποφάσεις και είναι δύσκολο να κάνεις πάντα το σωστό. Δεν γίνεται να χάσω Masters ακόμα και αν το θέλω. Το tour είναι απαιτητικό και αυτά τα τουρνουά είναι σημαντικά. Υπάρχουν και κανόνες για τη συμμετοχή. Έκανα συμφωνία με τον εαυτό μου να μη χάσω αυτά τα δύο events και να κάνω ό,τι μπορώ, να παίξω το μίνιμουμ αν αυτό είναι που πρέπει να γίνει».

Για τον τραυματισμό στον ώμο είπε: «Είναι ένας περίεργος τραυματισμός, έκανα κάποιες αλλαγές στην προετοιμασία που με βοήθησαν να είμαι σταθερός και να παίξω καλά στην Αυστραλία και το απόλαυσα στο court έχοντας δει αυτή την αλλαγή στο παιχνίδι μου. Μπορείτε να δείτε και σε βίντεο ότι έχει αλλάξει λίγο η τεχνική μου. Αυτό είχε έναν αντίκτυπο στον ώμο μου.

Είναι ατυχές που συνέβη σε αυτό το σημείο της σεζόν, μετά το δυνατό μου ξεκίνημα και τη συμμετοχή μου σε τελικό σλαμ. Πρέπει να έχω πίστη και να ακολουθήσω μια καθημερινή διαδικασία για να επιστρέψω υγιής. Τα δύο τελευταία χρόνια έχει επηρεαστεί ο ώμος μου από τα συνεχή ματς και πρέπει να πάρω τον χρόνο μου και να έχω τη σωστή ιατρική ομάδα δίπλα μου για να μην έχω ξανά αυτές τις επιπλοκές».

Μίλησε και για τον τελικό του Australian Open: «Είναι ένα αποτέλεσμα που ήθελα, ειδική στην Αυστραλία. Πάντα υπάρχουν καλά συναισθήματα όταν είμαι εκεί. Δεν είμαι αρνητικός όταν παίζω εκεί, η ψυχολογία μου είναι καλή. Έχω μια σύνδεση με αυτό το μέρος και με τον κόσμο που έρχεται να με στηρίξει. Είμαι χαρούμενος που ξεκίνησα με τελικό σλαμ τη σεζόν. Φυσικά είναι εκνευριστικό που δεν κατάφερα ούτε αυτή τη φορά να νικήσω, αλλά είχα έναν εξαιρετικό αντίπαλο που είναι γνωστός για την ανταγωνιστικότητά του, την τελειότητά του στο court.

Ήταν οδυνηρό να χειριστείς μια τέτοια ήττα, αλλά αμέσως έκανα ανασύνταξη και επέτρεψα στον εαυτό μου να συνεχίσει πιο δυνατά, αν και δεν πήγαν καλά τα πράγματα στο επόμενο τουρνουά λόγω του τραυματισμού που επιδεινώθηκε στο Davis Cup. Ήμουν, όμως, και κουρασμένος ψυχολογικά, διότι έχω παίξει αρκετό τένις αν βάλεις και την προετοιμασία δύο εβδομάδων, που ήταν γεμάτες προσπάθεια. Έφτασα στο όριο και σε συνδυασμό με πολύ έντονα ματς, με ματς πέντε σετ μετά το United Cup, έφτασα να έχω ένα μεγάλο βάρος στο σώμα μου».

Πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση