Η IFAB περνάει κανονισμό για τη συμπεριφορά των τερματοφυλάκων στα πέναλτι

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023 18:22 Η IFAB περνάει κανονισμό για τη συμπεριφορά των τερματοφυλάκων στα πέναλτι

Είσαι ο Εμιλιανο Μαρτίνεζ και… προκαλείς τον αντίπαλο στις εκτελέσεις πέναλτι; Είσαι από τους τερματοφύλακες που “οργώνουν” τη γραμμή του τέρματος πριν ο “εκλεκτός” σουτάρει από τη… βούλα; Η IFAB έρχεται να σε βάλει σε “καλούπι”.

“Κανόνες συμπεριφοράς” για τερματοφύλακες; Η IFAB (Επιτροπή Κανονισμών) αποφάσισε να βάλει «στοπ» στις περίεργες συμπεριφορές των πορτιέρε, πριν ή κατά τη διάρκεια των εκτελέσεων πέναλτι.

Συγκεκριμένα, θα απαγορεύεται πλέον ένας τερματοφύλακας να «παρενοχλεί» ή να καθυστερήσει τον ποδοσφαιριστή που αναλαμβάνει την εκτέλεση, κάνοντας mind games στον παίκτη που έχει να αντιμετωπίσει.

Παράλληλα, δεν θα επιτρέπεται στους τερματοφύλακες να κινούνται πάνω στη γραμμή πριν εκτελεστεί το πέναλτι ούτε και να κουνάνε τα δοκάρια, με σκοπό να αποπροσανατολίσουν τους εκτελεστές.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση