Ουκρανία: 262 οι νεκροί Ουκρανοί αθλητές στον πόλεμο με την Ρωσία

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 02 Απριλίου 2023 15:05 Ουκρανία: 262 οι νεκροί Ουκρανοί αθλητές στον πόλεμο με την Ρωσία

Ο πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας έχει κοστίσει τη ζωή σε 262 Ουκρανούς αθλητές και έχει καταστρέψει 363 αθλητικές εγκαταστάσεις, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Αθλητισμού της χώρας, Βαντίμ Χουτσάιτ.

Σε συνάντηση με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής, Μορινάρι Ουατανάμπε, ο Χουτσάιτ είπε πως κανένας αθλητής από τη Ρωσία δεν πρέπει να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες ή σε άλλες αθλητικές διοργανώσεις.

«Όλοι υποστηρίζουν αυτόν τον πόλεμο και λαμβάνουν μέρος σε εκδηλώσεις για υποστήριξη αυτού του πολέμου», είπε ο Χουτσάιτ, σύμφωνα με απομαγνητοφωνημένο κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή πρότεινε τη σταδιακή επιστροφή Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών στις διεθνείς διοργανώσεις ως ουδέτερων. Δεν έχει ακόμη αποφασίσει για τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024.

Το Reuters δεν μπορεί να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή τον αριθμό των Ουκρανών αθλητών που σκοτώθηκαν ή πόσες εγκαταστάσεις έχουν πληγεί.

πηγή: newsit.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση