Ολυμπιακός - ΑΕΚ 1-3: Τεράστια νίκη και... κούρσα τίτλου για δύο στη Super League 1

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 23 Απριλίου 2023 23:11 Ολυμπιακός - ΑΕΚ 1-3: Τεράστια νίκη και... κούρσα τίτλου για δύο στη Super League 1

Η ΑΕΚ πήρε σπουδαία νίκη με 3-1 επί του Ολυμπιακού στο “Καραϊσκάκης”, για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League 1, μένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας, μαζί με τον Παναθηναϊκό.

Μετά από ένα εκπληκτικό πρώτο μισάωρο, η ΑΕΚ προηγήθηκε με τον Γκατσίνοβιτς στο ματς, αλλά ο Ολυμπιακός “απάντησε” στο δεύτερο ημίχρονο και ισοφάρισε με τον Μπακαμπού. Το παιχνίδι έγινε… ροντέο στη συνέχεια και κρίθηκε από ένα πέναλτι, καθώς στο 80′ ο Βίντα κέρδισε την εσχάτη των ποινών από μαρκάρισμα του Ρέαμπτσιουκ και ο Λιβάι Γκαρσία έδωσε ξανά το προβάδισμα στην Ένωση. Το “κερασάκι” στη νίκη της ομάδας του Αλμέιδα έβαλε ο Μάνταλος στις καθυστερήσεις μετά από πανέμορφο τέρμα. Οι Πειραιώτες διαμαρτυρήθηκαν έξαλλα πάντως και για τα δύο γκολ και υπήρξε ένταση στη λήξη του αγώνα.

Το παιχνίδι

Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και έκλεισε τον Ολυμπιακό στα καρέ του από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Μόλις στο 3′ ο Λιβάι Γκαρσία έφθασε έτσι κοντά στο γκολ, αφού πέρασε τον Σισέ στο σπριντ και πλάσαρε απέναντι από τον Πασχαλάκη, αλλά δεν βρήκε στόχο.

Αμέσως μετά ο Ελίασον έπιασε ένα πλασέ με τη μία μέσα από την περιοχή, αλλά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού απέκρουσε εντυπωσιακά με το ένα χέρι. Η ΑΕΚ βρήκε τελικά το γκολ στο 7′ με τους Γκατσίνοβιτς και Τσούμπερ να παίζουν ωραία το 1-2, για να βρεθεί ο Σέρβος σε θέση για γκολ και να κάνει με υπέροχο σκαστό σουτ το 1-0 των φιλοξενούμενων στον αγώνα.

Ακόμη και μετά το γκολ, η ομάδα του Αλμέιδα συνέχισε να “κυριαρχεί” στον αγωνιστικό χώρο και είχε δύο ακόμη καλές στιγμές με τον Ελίασον να αναγκάζει τον Πασχαλάκη σε ένα μεγάλη επέμβαση και τον Λιβάι Γκαρσία να αστοχεί από καλή θέση στην περιοχή.

Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου, τα πολλά φάουλ “χάλασαν” το ρυθμό του αγώνα και το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του 45λεπτου. Στο δεύτερο μέρος όμως, η εικόνα του αγώνα άλλαξε πλήρως, με τον Ολυμπιακό να μπαίνει αυτή τη φορά πιο δυνατά.

Ο Εμβιλά “προειδοποίησε” με ένα σουτ στο 50′ και το γκολ ήρθε για τους Πειραιώτες στο 54′. Μετά από επίθεση διαρκείας από τον Ολυμπιακό, ο Αθανασιάδης έκανε ένα άσχημο διώξιμο, η μπάλα έφθασε στο Μασούρα κι αυτός σέντραρε εξαιρετικά, με τον Μπακαμπού να σκοράρει με καρφωτή κεφαλιά, για το 1-1 των Πειραιωτών στο ματς.

Η αναμέτρηση “άνοιξε” στη συνέχεια και οι δύο ομάδες επιτέθηκαν για τη νίκη, χάνοντας ευκαιρίες για το προβάδισμα, το οποίο άλλαξε τελικά με ένα πέναλτι στο 80′. Ο Βίντα έπεσε στην περιοχή του Ολυμπιακού από μαρκάρισμα του Ρέαμπτσιουκ και ο διαιτητής έδειξε τη βούλα, με τον Λιβάι Γκαρσία να ευστοχεί από τα 11 βήματα για το 2-1 της ΑΕΚ στο παιχνίδι.

Η Ένωση βρήκε μάλιστα και ένα τρίτο γκολ με τον Πέτρο Μάνταλο να κάνει “μαγική” ενέργεια στις καθυστερήσεις και να “σφραγίζει” τη νίκη της ομάδας του στο Καραϊσκάκης. Ο Ολυμπιακός διαμαρτυρήθηκε για φάουλ στην αρχή της φάσης και οι άνθρωποι της ομάδας έφθσαν μέχρι τον αγωνιστικό χώρο, με το διαιτητή να λήγει πρόωρα το ματς εξαιτίας της “έκρυθμης” κατάστασης στο γήπεδο. Έστω κι έτσι, η ΑΕΚ πήρε τη νίκη και τους 3 βαθμούς που την επαναφέρουν συγκάτοικο του Παναθηναϊκού στην κορυφή, ενώ οι Πειραιώτες μένουν στο -9 από τους δύο πρωτοπόρους.

Οι συνθέσεις στο Ολυμπιακός – ΑΕΚ

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι (84’ Ανδρούτσος), Μπα, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ, Φορτούνης (84’ Κασάμι), Βαλμπουενά (51’ Μασούρας), Μπιέλ (51’ Βρουσάι), Μπακαμπού (77’ Ελ Αραμπί).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Μουκουντί, Βίντα, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (70’ Γιόνσον), Πινέδα, Ελίασον (70’ Άμραμπατ), Γκατσίνοβιτς (84’ Φερνάντες), Τσούμπερ (84’ Μάνταλος), Λιβάι.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση