Χόλγκερ Ρούνε: Ποιος είναι ο 20χρονος Δανός τενίστας που κέρδισε δύο φορές σε έξι μήνες τον Τζόκοβιτς

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Μαΐου 2023 11:27 Χόλγκερ Ρούνε: Ποιος είναι ο 20χρονος Δανός τενίστας που κέρδισε δύο φορές σε έξι μήνες τον Τζόκοβιτς

Ο Χόλγκερ Ρούνε είναι παιδί της Ακαδημίας Μουράτογλου και έχει ήδη κερδίσει 4 τίτλους και περισσότερα από 4 εκατ. δολάρια.

Μια εποχή, όχι πολύ μακρινή, οι Σουηδοί κυριαρχούσαν στο παγκόσμιο τένις.

Ο Μπιορν Μποργκ, ο Στέφαν Έντμπεργκ και ο Ματς Βιλάντερ όχι μόνο έφτασαν στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης αλλά κέρδισαν σπουδαίους τίτλους. Η Σουηδία είναι η σπουδαιότερη εκπρόσωπος του τένις από την Σκανδιναβία με την Δανία και την Νορβηγία να είναι οι... φτωχοί συγγενείς.

 

 

 

 

Η Δανία έκανε τη διαφορά στο γυναικείο τένις με την Καρολίν Βοζνιάκι να κερδίσει το Australian Open. Τα τελευταία χρόνια όμως η κατάσταση έχει αλλάξει χάρις σε δύο παιδιά από την Σκανδιναβία. Ο ένας είναι ο Κάσπερ Ρουντ από την Νορβηγία ο οποίος ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του αλλά έφτασε στην κορυφαία δεκάδα και ο άλλος είναι ο Χόλγκερ Ρούνε ο οποίος είναι από την Δανία.

 

 

Ο 24χρονος Ρουντ είναι παιδί της Ακαδημίας Ναδάλ και ο 20χρονος Ρούνε παιδί της Ακαδημίας του Πατρίκ Μουράτογλου.

Από μικρός στους τίτλους

Ο Χόλγκερ Ρούνε γεννήθηκε το 2003. Ξεκίνησε να παίζει τένις σε ηλικία 6 ετών στη Δανία αφού ακολούθησε τα βήματα της μεγαλύτερης αδελφής του (Άλμα).

Από μικρός λάτρευε το τένις και γρήγορα έφτασε να γίνει το Νο1 στα Juniors. Στα 16 του κατέκτησε τίτλο στο Roland Garros και έδειξε ότι είναι καλός "χωματάς". Το 2019 έγινε Νο1 στα Junior. Από τα παιδικά του χρόνια έως και σήμερα έχει προπονητή του τον Λαρς Κρίστενσεν αλλά πάντα μαζί του είναι η μητέρα του και η αδελφή του.

 

 

 

 

Η χρονιά που άλλαξε την καριέρα του ήταν το 2016. Έγινε μέλος της Ακαδημίας του Πατρίκ Μουράτογλου. Ο Ελληνογάλλος προπονητής που έκανε θαύματα με την Σερένα Γουίλιαμς και είχε ήδη αναλάβει και τον Στέφανο Τσιτσιπά του άλλαξε τη ζωή και την καριέρα.

Μέχρι πρόσφατα τον ακολουθούσε στα τουρνουά αλλά πλέον παίζει τον ρόλο του καθοδηγητή, του μέντορα.

Στο κορτ λόγω ηλικίας εκφράζει έντονα τα συναισθήματα του αλλά δεν είναι... κακό παιδί. «Μερικές φορές είναι καλό να δείχνεις τα συναισθήματά σου, όχι πάντα όμως. Είμαι 20 τώρα, συνεχίζω να μαθαίνω και να δοκιμάζω αυτό που είναι καλύτερο για εμένα. Όλα έχουν να κάνουν με το πάθος για το άθλημα και πραγματικά θέλω να είμαι ανταγωνιστικός και να κάνω ό,τι μπορώ για να κερδίζω» είχε πει σχετικά.

Κερδίζοντας δύο φορές τον Νόλε

Το 2021 ξεκίνησε να παίζει σε τουρνουά της ATP. To 2022 και τον Ιανουάριο θα μπει στο top-100, τον Μάιο στο top-50 και τον Νοέμβριο στο top-10. Στις 7 Απριλίου 2023 θα φτάσει στο Νο7 και θα κάνει ρεκόρ καριέρας.

Το 2022 θα κερδίσει τίτλο στο Μόναχο και θα ακολουθήσει εκείνος στη Στοκχόλμη όπου μάλιστα νίκησε στον τελικό τον Στέφανο Τσιτσιπά. Η μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του ήρθε όμως την 6η Νοεμβρίου. Έφτασε στον τελικό του Paris Masters στο Μπερσί και συνάντησε τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Τον κέρδισε με ανατροπή με 2-1 και έγραψε ιστορία!

Ήταν η μεγαλύτερη έκπληξη της χρονιάς. Μικρός όπως είχε δηλώσει τα είδωλά του ήταν ο Ναδάλ και ο Φέντερερ αλλά είχε κερδίσει τον Νόλε και δεν τον πίστευε. «Δεν χαίρομαι που με κέρδισες, αλλά είμαι χαρούμενος για σένα γιατί μου αρέσει η προσωπικότητά σου. Είσαι ένας πολύ αφοσιωμένος τύπος, που λατρεύει το τένις. Έχεις δουλέψει σκληρά πολλές ώρες και αυτό αποδίδει για σένα. Το μέλλον σου είναι λαμπρό» του είχε πει μετά τον τελικό ο Σέρβος.

Μετά από έξι μήνες και συγκεκριμένα στις 17/5/2023 συναντά ξανά τον Τζόκοβιτς στο Rome Open και στον προημιτελικό. Στο Παρίσι ο Νόλε ήταν στο Νο7 αλλά στη Ρώμη είναι στο Νο1! Τον κερδίζει ξανά με 2-1!

Τέσσερις τίτλοι και δώδεκα top-10 νίκες

Ο Ρούνε έχει κερδίσει ήδη 4 τίτλους σε επίπεδο ATP με κορυφαίο το Masters στο Παρίσι το 2022. Την ίδια χρονιά στο Παρίσι αλλά λίγους μήνες πριν είχε πετύχει την νίκη της ζωής του στο Roland Garros. Συνάντησε τον φιναλίστ του 2021 Στέφανο Τσιτσιπά στον 4ο γύρο και τον απέκλεισε αλλά στη συνέχεια τον έβγαλε νοκ άουτ στον προημιτελικό ο Κάσπερ Ρουντ.

Αν και μόλις 20 ετών έχει ήδη προημιτελικό στο Roland Garros και μια πρόκριση στους "16" στο Australian Open το 2023. Το 2023 έφτασε και στον τελικό του Monte Carlo Masters αλλά έχασε τον τίτλο από τον Αντρέι Ρούμπλεφ.

Το πιο σημαντικό στην έως τώρα καριέρα του δεν είναι οι 4 τίτλοι σε 7 τελικούς αλλά οι top-10 νίκες του.΄Έφτασε ήδη στις 12 νίκες! Έχει νικήσει δύο φορές το Νο1. Το 2022 στο Paris Masters τον Κάρλος Αλκαράθ και το 2023 τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο Rome Open.


Επίσης έχει 2 νίκες κόντρα στον Τσιτσιπά και τον Ζβέρεφ και μια κόντρα στον Μεντβέντεφ. Από την έως τώρα καριέρα του μόνο από τις νίκες του σε τουρνουά έχει εισπράξει 4,274,963 δολάρια. Από μικρή ηλικία έχει ως χορηγό τη Nike ενώ συνεχώς αυξάνει τις συνεργασίες του με νέες εταιρείες.

Πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση