Παναθηναϊκός – Kουρμπέλης: «Δεν ήταν ανθρώπινο αυτό που έγινε με τον Ολυμπιακό – Παλέψαμε με θεούς και δαίμονες για το πρωτάθλημα»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 22 Μαΐου 2023 22:47 Παναθηναϊκός – Kουρμπέλης: «Δεν ήταν ανθρώπινο αυτό που έγινε με τον Ολυμπιακό – Παλέψαμε με θεούς και δαίμονες για το πρωτάθλημα»

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Κουρμπέλης μίλησε στην εκπομπή «Monday FC» των καναλιών Novasports σχετικά με τη φετινή χρονιά του «τριφυλλιού», τον Μαρίνο Ουζουνίδη, καθώς και την εθνική ομάδα.

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης τόνισε πως το παιχνίδι της χρονιάς για τον Παναθηναϊκό, ήταν αυτό ενάντια στην ΑΕΚ στο γήπεδο της Λεωφόρου, αναφέροντας πως η ομάδα του θα μπορούσε να είναι καλύτερη.

Μάλιστα σε ερώτηση αναφορικά με ένα αγώνα στον οποίο θα ήθελε να ξανά παίξει απάντησε χωρίς δεύτερη σκέψη το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στον «Γεώργιος Καραϊσκάκης» καθώς ο Παναθηναϊκός έπαιζε επί της ουσίας το πρωτάθλημα, με εκείνο και τους συμπαίκτες του να μην είναι σε κατάσταση να αγωνιστούν.

Οι ατάκες του Κουρμπέλη

Για το τι θα έκανε αν δεν έπαιζε ποδόσφαιρο:

«Ο πατέρας μου είναι αγρότης. Δεν μπορώ να ξέρω τι θα γινόταν αν δεν έπαιζα ποδόσφαιρο, αλλά μπορεί να ασχολιόμουν με αυτό. Δεν τα πήγαινα τα γράμματα. Μέχρι τα 15 έπαιζα στην ομάδα του χωριού. Παίζαμε σχολικούς αγώνες τότε και είχαμε πάει στους ημιτελικούς. Παίζαμε σε ένα παιχνίδι με σχολείο της Τρίπολης. Εκεί ήταν προπονητής, ο γυμναστής του Αστέρα. Με είδε και με πήρε για να κάνω δοκιμαστικά στην Τρίπολη. Τότε έπαιζα δεκάρι. Μικρός το ένιωθα ότι ξεχώριζα».

Για το πως πήγε στον Παναθηναϊκό:

«Ήταν λίγο περίεργο. Είχα έναν τραυματισμό στο γόνατο. Τότε πήγε ο Ουζουνίδης στον Παναθηναϊκό, που του άρεσα πολύ. Είχε κάνει κίνηση και όταν ήταν στον Πανιώνιο. Εμαθα ότι όταν πήγε ήμουν ο πρώτος που ήθελε. Κάπως έτσι πήγα στον Παναθηναϊκό και ελπίζω να τον δικαίωσα για την επιλογή του».

Για τον Ουζουνίδη:

«Χωρίς αυτόν δεν ξέρω τι μέλλον θα μπορούσα να έχω. Τον ευχαριστώ γιατί μου έδωσε τη δυνατότητα να ανέβω σκαλοπάτι».

Για το αγωνιστικό προφίλ του Ζέκα:

«Για μένα είναι ένας παίκτης πολύ σημαντικός για τον Παναθηναϊκό και που θέλουν όλες οι ομάδες να τον έχουν στο ρόστερ του. Μακάρι να γυρίσει».

Για τον μοίρασμα των ρόλων με Τσέριν – Πέρεθ:

«Υπήρχαν απαιτήσεις από τον καθένα. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο όλοι έκαναν άμυνα και επίθεση. Το σύστημα που παίζαμε μου επέτρεπε να πατήσω και περιοχή. Σε όλα παίζει ρόλο και η ψυχολογία. Υπάρχουν περίοδοι που νιώθεις καλά και άλλες όχι».

Για τα ματς που θα ξαναέπαιζε:

«Το νούμερο 1 είναι στο Καραϊσκάκη. Κρινόταν ένα πρωτάθλημα και η ομάδα δεν ήταν έτοιμη. Δεν ήταν ανθρώπινο αυτό που έγινε. Δεν μπορείς να παλέψεις με θεούς και δαίμονες. Περιμέναμε να μας δώσουν παραπάνω μέρες. Δεν το λέω επειδή έτυχε στην ομάδα μου. Στην ουσία μας μείωσαν την πιθανότατα να πετύχουμε τον στόχο μας. Ήταν πολύ δύσκολη βδομάδα για μας, καθώς πολλοί παίκτες δεν είχαν καν προπονηθεί.. Το Σάββατο το απόγευμα μάθαμε ότι θα παίξουμε Δευτέρα. Θέλαμε να παίξουμε υγιείς. Ακούγαμε από τον Οκτώβριο ότι δεν θα αντέξουμε. Κακές γλώσσες υπάρχουν πολλές».

Για το αν ήταν ματς χρονιάς με την ΑΕΚ:

«Ήταν ναι. Η ΑΕΚ στο πρώτο 20λεπτο ήταν πολύ καλύτερη. Μετά κάπως έσβησε το ματς. Και οι δύο ήθελαν να αποφύγουν την ήττα. Ποτέ δεν παίζει μόνος σου. Θα μπορούσαμε να ήμασταν καλύτεροι. Δεν ήταν κακό όμως το αποτέλεσμα».

Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και πως αντέδρασαν όταν έμαθαν ότι θα παίξουν Δευτέρα:

«Εμείς από την πλευρά μας όταν μας είπαν Δευτέρα, είπαμε πάμε Δευτέρα. Μέσα στο ματς καταλάβαμε ότι δεν γίνεται. Κατά τη διάρκεια καταλάβαμε ότι δεν είσαι αυτός που πρέπει να είσαι λόγω των προβλημάτων».

Για την Εθνική ομάδα:

«Το ντεμπούτο μου το έκανα με Σκίμπε στο ματς με την Βοσνία. Πηγαίναμε για δύο αποτελέσματα. Μετά είχα και άλλες συμμετοχές. Μετά εδραιώθηκα και με Φαν΄τ Σχιπ ήμουν βασικός».

Δείτε ολόκληρη της συνέντευξη με τα σχετικά αποσπάσματα ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ

πηγή: newsit.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση