Τζάρι - Τσιτσιπάς 2-0: Ανέτοιμος ο Στέφανος, αποχαιρέτησε πρόωρα το Πεκίνο - Δείτε βίντεο

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023 15:23 Τζάρι - Τσιτσιπάς 2-0: Ανέτοιμος ο Στέφανος, αποχαιρέτησε πρόωρα το Πεκίνο - Δείτε βίντεο

Στη Σαγκάη το μυαλό του Έλληνα τενίστα πλέον - Ένα κρίσιμο 1000αρι τουρνουά που θα κρίνει την πρόκρισή του στο ATP Finals

Φανερά ανέτοιμος, ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποχαιρέτησε πρόωρα το Πεκίνο.

Ο Στέφανος το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε ένα μικρό πρόβλημα τραυματισμού και στο παιχνίδι με τον Νίκολας Τζάρι δεν βρήκε σταθερό ρυθμό, με αποτέλεσμα να έρθουν και... νεύρα και τελικα να χάσει με 2-0 σετ (6-4, 6-4 σε 1 ώρα και 31 λεπτά) και να σκέφτεται από τώρα τη Σαγκάη, σε ένα 1000αρι τουρνουά πολύ κρίσιμο, αφού η πρόκριση στο ATP Finals θα κριθεί εκεί για τον Ελληνα τενίστα.

Ο Στέφανος είχε έξι άσους, καλύτερα ποσοστά στο σερβίς (85% κερδισμένους πόντους στο πρώτο) και μόλις 8 αβίαστα λάθη, αλλά οι κακές επιστροφές του (το return rating ήταν 147-59) και οι 27 winners του Χιλιανού, ήταν αυτά που έκριναν το ματς.

Εκανε τη ζημιά ο Τζάρι και πήρε το πρώτο σετ

Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε με love game το ματς και αμέσως μετά βρέθηκε με break point το οποίο ο Τζάρι έσβησε, για να ισοφαρίσει σε 1-1, από μία χαμένη επιστροφή του Στέφανου. Ο Τσιτσιπάς όμως, με δύο άσους και άλλα δύο εξαιρετικά πρώτα σερβίς που δεν είχαν απάντηση από τον Χιλιανό, έφτασε στο 2-1.

Αμφότεροι μετά το change κράτησαν το σερβίς τους, με τον Τσιτσιπά να σερβίρει καλά και να προβλέπει και σωστά τα χτυπήματα του αντιπάλου του, για να πάρει προβάδισμα με 3-2.

Εκεί που όλα έδειχναν ότι το σετ πάει ολοταχώς για tie break, στο 4-4 ο Τζάρι αιφνιδίασε τον Ελληνα τενίστα. Στο 30-30 έβγαλε έναν σπουδαίο winner και αμέσως μετά μια επιστροφή πάνω στο σώμα του Στέφανου, για να πάρει προβάδισμα με 5-4 και να πάει να σερβίρει για το σετ!

Στο 30-30 ο Στέφανος με ένα χαμένο slice τον έστειλε σε set point και ο Χιλιανός έκανε το 1-0. Αν και σέρβιρε καλά και είχε μόνο δύο αβίαστα σε όλο το σετ, ο Στέφανος βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο.

Λάθη και νεύρα από τον Τσιτσιπά, έστειλαν στους «16» τον Τζάρι

Οπως και στο πρώτο σετ, ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε με love game το δεύτερο, αλλά με τον ίδιο τρόπο απάντησε ο Χιλιανός. Στο 2-2 ο Τζάρι εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Τσιτσιπά και έκανε το break με τον Στέφανο να ξεσπά στην ρακέτα του.

Στο 4-2 κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του και να μειώσει σε 4-3 και βρήκε για δεύτερη φορά στο ματς ένα break point, το οποίο όμως δεν αξιοποίησε. Δύο φαρμακερά σερβίς έφεραν σε αβαντάζ τον Χιλιανό, που τελικά έφτασε στο 5-3 και έστειλε τον Τσιτσιπά να σερβίρει για να μείνει στο ματς.

Εκεί ο Τζάρι βρέθηκε με διπλό match point, αλλά ο Στέφανος κατάφερε να το σβήσει και μείωσε σε 5-4. Δεν υπήρξε όμως ανάλογη συνέχεια και ο Χιλιανός έκλεισε θέση στον επόμενο γύρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση