UEFA: Ο ΠΑΟΚ στην ευρωπαϊκή ελίτ των «9»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2023 20:49 UEFA: Ο ΠΑΟΚ στην ευρωπαϊκή ελίτ των «9» φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο ΠΑΟΚ, μετά το θρίαμβο στη Φρανκφούρτη απέναντι στην Άϊντραχτ, νικήτρια του Europa League το 2022, εξασφαλίζει την πρώτη θέση στον όμιλό του, μία αγωνιστική πριν από την ολοκλήρωση των ομίλων, αλλά και τη συμμετοχή του στην ευρωπαϊκή ελίτ. Η ελληνική ομάδα είναι μία από τις εννέα που έχουν καταφέρει σε αυτό το σημείο της διαδρομής των ομίλων, να εξασφαλίσουν όχι μόνο την ευρωπαϊκή τους συνέχεια, αλλά και την πρώτη θέση. Από τις υπόλοιπες οκτώ, οι τέσσερις προέρχονται από το Champions League-Άρσεναλ, Μπάγερν, Μάντσεστερ Σίτι και Ρεάλ Μαδρίτης- τρεις από το Europa League-Αταλάντα, Λεβερκούζεν και Λίβερπουλ- και η Βικτόρια Πλζεν από το Europa Conference League.

 

Τέσσερις με απόλυτη διαδρομή

Τέσσερις-από πέντε που είχαν απομείνει στην 4η αγωνιστικη- υποχώρησαν οι ομάδες με απόλυτη διαδρομή μετά και την ολοκλήρωση της 5ης αγωνιστικής σε Champions League, Europa League και Europa Conference League. Έτσι από τις 96 ομάδες που συμμετέχουν στους 24 ομίλους των τριών ευρωπαϊκών διοργανώσεων, μόνο τέσσερις έχουν πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια: Ρεάλ Μαδρίτης (3ος όμιλος) και Μάντσεστερ Σίτι (7ος όμιλος) στην κορυφαία διοργάνωση συλλόγων στην Ευρώπη (UCL), και οι δύο πρωταθλήτριες Ευρώπης, η Λεβερκούζεν (8ος όμιλος) στο UEL, φιναλίστ στο Champions League 2002, και η Βικτόρια Πλζεν (3ος όμιλος) στο UECL.

Η προγραμματισμένη για 6/12 εξ αναβολής αναμέτρηση της Βιγιαρεάλ με την Μακάμπι Χάιαφα (Europa League), λόγω του πολέμου του Ισραήλ με τη Χαμάς δεν επηρεάζει την εικόνα αυτή, αφού και οι δύο αυτές ομάδες είχαν απώλειες  μετά από τις δύο πρώτες αγωνιστικές.

 

Οι 36 με ευρωπαϊκή συνέχεια

Τριάντα έξι είναι οι ομάδες-στις τρεις διοργανώσεις- που έχουν εξασφαλίσει συνέχεια μετά την αλλαγή της χρονιάς, στις φάσεις νοκ-άουτ

Champions League: Άρσεναλ (2ος όμιλος), Ατλέτικο Μαδρίτης (5ος όμιλος), Μπαρτσελόνα (8ος όμιλος), Μπάγερν (1ος όμιλος), Ντόρτμουντ (6ος όμιλος), Ίντερ (4ος όμιλος), Λάτσιο (5ος όμιλος), Λειψία (1ος όμιλος), Μάντσεστερ Σίτι (7ος όμιλος), PSV Αϊντχόφεν (1ος όμιλος), Ρεάλ Μαδρίτης (3ος όμιλος), Ρεάλ Σοσιεδάδ (4ος όμιλος)

Europa League: Αταλάντα (4ος όμιλος), Μπράιτον (2ος όμιλος), Φράιμπουργκ (1ος όμιλος), Λεβερκούζεν (8ο όμιλος), Λίβερπουλ (5ος όμιλος), Μαρσέιγ (2ος όμιλος), Ρεν (6ος όμιλος), Ρόμα (7ος όμιλος), Σλάβια Πράγας (7ος όμιλος), Σπόρτινγκ Λισαβόνας (4ος όμιλος), Βιγιαρεάλ (6ος όμιλος), Γουέστ Χαμ (1ος όμιλος)

Europa Conference League: Άστον Βίλα (5ος όμιλος), Μπόντο Γκλιμτ (4ος όμιλος), Μπριζ (4ος όμιλος), Άϊντραχτ Φρανκφούρτης (7ος όμιλος), Φιορεντίνα (6ος όμιλος), Γάνδη (2ος όμιλος), Λιλ (1ος όμιλος), Μακάμπι Τελ Αβίβ (2ος όμιλος), ΠΑΟΚ (7ος όμιλος), Σερβέτ (σαν 3η από Europa League), Σλόβαν Μπρατισλάβας (1ος όμιλος), Βικρότια Πλζεν (3ος όμιλος).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση