Νομοσχέδιο για την αναβάθμιση σχολείου - Κεραμέως: Στόχος να δοθεί ελευθερία στους εκπαιδευτικούς

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 01 Ιουλίου 2021 11:15 Νομοσχέδιο για την αναβάθμιση σχολείου - Κεραμέως: Στόχος να δοθεί ελευθερία στους εκπαιδευτικούς

«Ετοιμάζονται νέα προγράμματα σπουδών» τονίζει η υπουργός Παιδείας.

Για το νομοσχέδιο που αφορά την αναβάθμιση του σχολείου μίλησε σε ραδιοφωνική της συνέντευξη την Πέμπτη (1/7) η Νίκη Κεραμέως. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε η υπουργός Παιδείας στόχος του είναι η αποκέντρωση του εκπαιδευτικού συστήματος καθώς και να δοθεί ελευθερία στους εκπαιδευτικούς.

Η υπουργός μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ανέφερε ότι έμφαση θα δοθεί από τον Σεπτέμβριο στις δεξιότητες, κάτι που θα εφαρμοστεί καθολικά, ενώ το σχολείο μπαίνει πλέον σε μια κουλτούρα επιμόρφωσης.

Στα νηπιαγωγεία, από τα 4 έτη, θα υπάρχουν δραστηριότητες στα αγγλικά αλλά και δεξιότητες επεσήμανε η Νίκη Κεραμέως. 

Παράλληλα, όπως εξήγησε η υπουργός Παιδείας ετοιμάζονται νέα προγράμματα σπουδών, ενώ θα υπάρχουν περισσότερα βιβλία σε συγκεκριμένα γνωστικά αντικείμενα.

Για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών η Νίκη Κεραμέως διευκρίνισε ότι θα έχει καθαρά βελτιωτικό χαρακτήρα, και άφορα ζητήματα υπηρεσιακής και διδακτικής συνέπειας. Επισήμανε ότι η αξιολόγηση θα είναι δίκαιη και θα γίνεται από το διευθυντή, τον σύμβουλο εκπαίδευσης, τον σύμβουλο γνωστικού αντικείμενου και την επιτροπή ενστάσεων. 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση