Χανιά: Έκλεισε κατασκήνωση μετά από κρούσμα κορονοϊού σε εργαζόμενο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021 21:35 Χανιά: Έκλεισε κατασκήνωση μετά από κρούσμα κορονοϊού σε εργαζόμενο

Συνεχή είναι τα κρούσματα κορονοϊού σε παιδικές κατασκηνώσεις και μια ακόμη έκλεισε στην Κρήτη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το newsit.gr, πρόκειται για την κατασκήνωση Καλαθά στο δήμο Χανίων καθώς ένας εργαζόμενος προσβλήθηκε από τον ιό.

Μάλιστα, στην σχετική ανακοίνωσή του ο δήμος Χανίων αναφέρει: «παρότι το σύνολο του προσωπικού που εργάζεται στην κατασκήνωση, αλλά και των παιδιών που φιλοξενούνται, εισήλθε με αρνητικό rapid-test την προηγούμενη Δευτέρα, για την έναρξη της πρώτης κατασκηνωτικής περιόδου, στη σημερινή δειγματοληψία βρέθηκε θετικό στην covid-19 ένα μέλος του προσωπικού. Κατά τη λειτουργία της κατασκήνωσης τηρούνταν αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται και απαγορευόταν η είσοδος/έξοδος σε άτομα που δεν ήταν πιστοποιημένα, όπως αναφέρει το cretapost.gr.

Σε επικοινωνία της αρμόδιας Αντιδημάρχου, Ελένης Ζερβουδάκη με τον ΕΟΔΥ, αποφασίστηκε η κατασκήνωση να κλείσει για προληπτικούς λόγους και για την αποφυγή ενδεχόμενης διασποράς. Άμεσα ειδοποιήθηκαν οι γονείς και κηδεμόνες να παραλάβουν τα παιδιά τους, τα οποία θα παραμείνουν σε 10ήμερο κατ’ οίκον περιορισμό, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες. Τις επόμενες ημέρες, σε συνεργασία με τις ΚΟΜΥ Χανίων του ΕΟΔΥ και όπως ορίζει το πρωτόκολλο, τόσο οι κατασκηνωτές, όσο και το προσωπικό, θα υποβληθούν σε νέο διαγνωστικό έλεγχο.

Η κατασκήνωση θα παραμείνει κλειστή έως και τις 31 Ιουλίου, οπότε και θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για τη δεύτερη περίοδο. Κατά το διάστημα αυτό, θα γίνει εκτεταμένη απολύμανση σε όλους τους χώρους, για την ασφαλή επαναλειτουργία της κατασκήνωσης»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση