Τζώρτζης Μονογυιός: Στο «μικροσκόπιο» η πορεία της Ferrari

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2022 22:28 Τζώρτζης Μονογυιός: Στο «μικροσκόπιο» η πορεία της Ferrari

Τα όσα έχουν καταγραφεί από τις κάμερες κτιρίου επί της λεωφόρου Κωνσταντίνου Καραμανλή στη Βούλα αναλύονται από αξιωματικούς της Τροχαίας, προκειμένου να καταλάβουν τι ήταν αυτό που έκανε τον Τζώρτζη Μονογυιό να χάσει τον έλεγχο της υπερπολυτελούς Ferrari, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του.

Οι κάμερες, σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, έχουν πλήρη εικόνα για την πορεία που ακολούθησε η Ferrari τόσο πριν, όσο και μετά την μοιραία σύγκρουση, με την Τροχαία να έχει ήδη καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο Τζώρτζης Μονογυιός τη στιγμή που βρισκόταν στην δεξιά στροφή έξω από το βενζινάδικο πίσω από το τιμόνι της Ferrari 488 Pista των 710 ίππων είχε αναπτύξει ταχύτητα περίπου 90 χιλιομέτρων.

Ελάχιστα μέτρα πιο κάτω και ενώ το αυτοκίνητο έχει βγει στην ευθεία, η ταχύτητα ανεβαίνει και αγγίζει τα 130 χιλιόμετρα. Κλάσματα του δευτερολέπτου όμως μετά, ο οδηγός χάνει τον έλεγχο και η Ferrari πλαγιολισθαίνει. Το αυτοκίνητο είναι πλέον ανεξέλεγκτο με τον Τζώρτζη Μονογυιό να μην μπορεί να το επαναφέρει και να καταλήγει στο δέντρο με την ταχύτητα να υπολογίζεται στα 100 χιλιόμετρα.

Ερωτήματα για την ανάφλεξη της Ferrari

Από την πρώτη στιγμή, στους αξιωματικούς της Τροχαίας επικρατεί προβληματισμός σχετικά με το γιατί η Ferrari αμέσως μετά τη σύγκρουση της παραδόθηκε στις φλόγες. Ένα από τα σενάρια που εξετάζεται, είναι η σύγκρουση να σημειώθηκε από την πλευρά του ντεπόζιτου, με την βενζίνη να πέφτει πάνω σε μέρη του αυτοκινήτου που είχαν υψηλή θερμοκρασία με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί η πυρκαγιά.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Από την πλευρά της οικογένειας του Τζώρτζη Μονογυιού αναμένεται να ανατεθεί σε ειδικό πραγματογνώμονα να διεξάγει και εκείνος ξεχωριστή δική του έρευνα για τις συνθήκες της τραγωδίας πέρα από αυτόν που έχει διατεθεί από την Τροχαία. «Με πολύ μικρή ταχύτητα πρόσκρουσης στο δέντρο μου κάνει εντύπωση η έκρηξη και δεν κάνει μόνο σε εμένα η έκρηξη κάνει και σε πραγματογνώμονες συνεργάτες μου που σημαίνει ότι πραγματικά είναι δικαιολογημένα κάποια ερωτηματικά» υπογράμμισε ο Αλέξης Κούγιας.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι πολλές από τις απαντήσεις ενδεχομένως να έχει η σύζυγός του Τζώρτζη Μονογυιού, η γυναίκα που καθόταν δίπλα του στην μοιραία πρώτη βόλτα με την κόκκινη Ferrari και σώθηκε σαν από θαύμα μέσα από τις φλεγόμενες λαμαρίνες. Η γυναίκα νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση σε ιδιωτικό νοσοκομείο, με τραύματα στα πόδια και αιματώματα στους πνεύμονες, ωστόσο έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο. Η Αθηνά Κοντοπάνου δεν γνωρίζει ακόμα για τον χαμό του συζύγου της και προφανώς ακόμα δεν έχει ερωτηθεί και για τις συνθήκες του τροχαίου.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση