Βιασμός 24χρονης στην Θεσσαλονίκη: Αλλάζουν όλα αν βρεθεί DNA δεύτερου άντρα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022 23:43 Βιασμός 24χρονης στην Θεσσαλονίκη: Αλλάζουν όλα αν βρεθεί DNA δεύτερου άντρα

Το πόρισμα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ, όπου αναζητείται γενετικό υλικό, αναμένεται να παίξει καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη της ανακριτικής έρευνας για την υπόθεση του καταγγελλόμενου βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς σε ξενοδοχείο στην Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το Star, η κρίσιμη παράμετρος είναι το εάν θα καταφέρουν τα εγκληματολογικά εργαστήρια, να εντοπίσουν γενετικό υλικό (DNA) από περισσότερα του ενός άτομα.

Κι αυτό διότι αν βρεθεί γενετικό υλικό από τουλάχιστον δύο άνδρες, τότε καταρρίπτεται αμέσως ο βασικός ισχυρισμός των υπόπτων, ότι δηλαδή με την κοπέλα είχε ερωτική επαφή μόνο ο ένας από αυτούς και μάλιστα αυτή η συνεύρεση, ήταν συναινετική.

Καταρρίπτεται αυτόματα όλη η υπερασπιστική γραμμή και στρέφει την ανακριτική έρευνα προς την κατεύθυνση του ομαδικού βιασμού, δηλαδή κακούργημα που τιμωρείται ακόμη και με ισόβια.

Τότε θα έχει και πολύ μεγαλύτερη αξία εάν διαπιστωθεί και εργαστηριακά ότι στην 24χρονη δόθηκε κάποια ουσία που καταστέλλει τις αντιστάσεις.

Θα ενισχύσει την εκτίμηση ότι η 24χρονη έγινε στόχος ομαδικού βιασμού και πιθανότατα βάση οργανωμένου σχεδίου. Όλα αυτά βέβαια μένει να αποδειχθούν και εργαστηριακά.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση