Ισχυρή έκρηξη στη Συγγρού: Διαρροή αερίου το πιο πιθανό σενάριο - Κλειστά και τα δύο ρεύματα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022 11:53 Ισχυρή έκρηξη στη Συγγρού: Διαρροή αερίου το πιο πιθανό σενάριο - Κλειστά και τα δύο ρεύματα

Βομβαρδισμένο τοπίο η περιοχή με ζημιές σε απόσταση 200 μέτρων - Τραυματίας ένας 78χρονος - Δείτε βίντεο λίγα λεπτά μετά την έκρηξη.

Τα αίτια πίσω από τη μεγάλη έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα στο εξαώροφο κτίριο της λεωφόρου Συγγρού 3 στην Αθήνα αναζητά η αστυνομία και η πυροσβεστική υπηρεσία.

Η έκρηξη προκάλεσε ζημιές σε κτήρια, σε απόσταση μέχρι 200 μέτρα, ενώ τραυματίστηκε σοβαρά και ένας 78χρονος.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες από την πυροσβεστική υπηρεσία, ως πιθανότερο αίτιο για την έκρηξη εξετάζεται η διαρροή υγραερίου ή φυσικού αερίου, καθώς διαπιστώθηκε ότι υπήρχε διαρροή στο κτήριο, όταν έφτασαν οι πυροσβέστες, η οποία αντιμετωπίστηκε.

Εικόνες καταστροφής λίγα λεπτά μετά την έκρηξη:

Δείτε βίντεο με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής   

«Πετάχτηκα από το κρεβάτι μου από την έκρηξη»

Η έκρηξη σημειώθηκε στον ημιώροφο του κτιρίου, όπου είναι χώρος κατοικίας, ενώ το υπόλοιπο κτήριο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν κατοικείται καθώς ετοιμάζονται διαμερίσματα για μίσθωση.

Ακολούθησε μικρής έκτασης πυρκαγιά, η οποία τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο από την πυροσβεστική και συγκεκριμένα από 18 πυροσβέστες που έφτασαν εκεί με 6 υδροφόρα οχήματα και ειδικό κλιμακοφόρο όχημα.

Ωστόσο, από το ωστικό κύμα της σφοδρής έκρηξης υπέστη σοβαρές ζημιές όλο το κτήριο, στο ισόγειο του οποίου υπάρχει κατάστημα με βιολογικά προϊόντα, καθώς και το απέναντι κτήριο, τόσο σε τζάμια, όσο και σε τοίχους.

Τζάμια έσπασαν σε απόσταση 200 μέτρων, σε κτήρια αλλά και σε δύο αυτοκίνητα.

Το ευτύχημα είναι ότι λόγω της σημερινής αργίας δεν κυκλοφορούσαν άνθρωποι στην περιοχή, γι' αυτό και δεν υπήρξαν περισσότερα θύματα.

Βομβαρδισμένο τοπίο η περιοχή

Πηγή: protothema.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση