Κακοκαιρία: Σπίτια χωρίς ρεύμα για 5η ημέρα στην Αττική - Πού εντοπίζονται σοβαρά προβλήματα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022 09:48 Κακοκαιρία: Σπίτια χωρίς ρεύμα για 5η ημέρα στην Αττική - Πού εντοπίζονται σοβαρά προβλήματα

Πέντε μέρες μετά το «χτύπημα» της κακοκαιρίας εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα ηλεκτροδότησης σε ορισμένες περιοχές στην Αττική. Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (28.01.2022) στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ δήλωσε αισιόδοξος ότι σήμερα θα αποκατασταθούν τα προβλήματα με το ρεύμα. 

«Προβλήματα ηλεκτροδότησης παρουσιάστηκαν σε πολλές περιοχές. Σήμερα είναι ελάχιστες οι περιοχές που έχουμε προβλήματα ηλεκτροδότησης» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ Κώστας Μανιάτης, μιλώντας στην ΕΡΤ. «Τα σοβαρά προβλήματα τα έχουμε στην Παιανία, Νέα Μάκρη, Χαλάνδρι, Παλλήνη, Βριλήσσια. Και σε άλλες περιοχές υπάρχουν σπίτια χωρίς ρεύμα και πιστεύω ότι στη σημερινή μέρα θα αποκατασταθεί το πρόβλημα», συμπλήρωσε. 

Επισήμανε δε ότι είναι δουλειά της Πολιτικής Προστασίας να συντονίζει τις υπηρεσίες όπου υπάρχει πρόβλημα προκειμένου τα συνεργεία της ΔΕΗ και της ΔΕΔΗΕ θα μπορούν να προσεγγίζουν τα σημεία που έχουν πέσει κολώνες ή κοπεί καλώδια. «Θα έπρεπε να γνωρίζουν το έμψυχο δυναμικό που υπάρχει για να μπορούν να συντονίζουν όλο αυτό που γίνεται», ανέφερε.

Απαντώντας για το αν η λύση στο πρόβλημα που παρουσιάζεται σε κάθε χιονιά είναι η υπογειοποίηση των καλωδίων ο κ. Μανιάτης είπε ότι δεν είναι. «Είχαμε πρόβλημα σε πέντε γραμμές υπόγειων καλωδίων και η επιδιόρθωσή τους είναι πιο δύσκολη. Η λύση είναι συνδυαστική. Χρειάζεται τεχνογνωσία από ανθρώπινο δυναμικό» δήλωσε.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση