Πρώτο τηλεφώνημα Μητσοτάκη – Σολτς: Μίλησαν για Ουκρανία, ανατολική Μεσόγειο, συμφώνησαν για συνάντηση

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022 11:45 Πρώτο τηλεφώνημα Μητσοτάκη – Σολτς: Μίλησαν για Ουκρανία, ανατολική Μεσόγειο, συμφώνησαν για συνάντηση

Το συντομότερο δυνατό θα συναντηθούν Κυριάκος Μητσοτάκης και Όλαφ Σολτς, όπως συμφώνησαν στην πρώτη τους τηλεφωνική επικοινωνία μετά την ανάληψη καθηκόντων του Γερμανού καγκελάριου.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός συνεχάρη τον καγκελάριο της Γερμανίας για την ανάληψη των καθηκόντων του και εξέφρασε τη βούληση της ελληνικής πλευράς για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων. Κυριάκος Μητσοτάκης και Όλαφ Σολτς συζήτησαν για τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Αμφότεροι τόνισαν την ανάγκη διατήρησης της ευρωπαϊκής ενότητας, των ανοικτών διαύλων με τη Ρωσία και του σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, καθώς μια επιθετική κίνηση θα επέφερε σοβαρές συνέπειες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Όλαφ Σολτς για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Συζήτησαν ακόμη για τις εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι υπάρχει θετική δυναμική για την ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων και για γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση