Ανδρουλάκης: Συγκαλεί στην ΚΟ του ΚΙΝΑΛ την Κυριακή για να δώσει το στίγμα για την πρόταση μομφής

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022 15:51 Ανδρουλάκης: Συγκαλεί στην ΚΟ του ΚΙΝΑΛ την Κυριακή για να δώσει το στίγμα για την πρόταση μομφής

Με αυτό τον τρόπο θα βρεθεί στη Βουλή ο Νίκος Ανδρουλάκης που δεν μπορεί, ως ευρωβουλευτής, να μιλήσει στην ολομέλεια - Σε συνέντευξή του αποκάλυψε πως θα υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούν στην Χαριλάου Τρικούπη τις εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό μετά την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην κυβέρνηση.

Την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη η ομιλία που θα απευθύνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής στους βουλευτές του κόμματος του στην Βουλή.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, στην ΚΟ του κόμματος θα δώσει το στίγμα για την στάση που θα κρατήσει το κόμμα του κατά την διάρκεια της πρότασης δυσπιστίας. Όπως τόνισε σε χθεσινή του συνέντευξη, θα ψηφίσει υπέρ λέγοντας χαρακτηριστικά πως «προφανώς δεν θα παρέχουμε καμία στήριξη στην κυβέρνηση», συμπλήρωσε όμως ότι δεν θα μπουν στα μικροκομματικά παιχνίδια του Αλέξη Τσίπρα.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι έχει διαφορετική στρατηγική από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, είπε ότι θεωρεί «αναξιόπιστο» ακόμη και «ανήθικο», να ζητήσει εκλογές όταν καταγράφονται ημερησίως περισσότεροι από 100 θάνατοι συμπολιτών λόγω της πανδημίας. Για αυτή του την θέση, έλαβε πυρά τόσο από την Νέα Δημοκρατία αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, την Παρασκευή, σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Στυλιανίδη, για τον συντονισμό των κρατικών υπηρεσίων κατά την διάρκεια της κακοκαιρίας στην Αττική Οδό, όπου χιλιάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν εν μέσω του χιονιά για πολλές ώρες.

Πιο συγκεκριμένα, οι βουλευτές με την ερώτησή τους ζητούν απαντήσεις και την κατάθεση εγγράφων για τα ακόλουθα θέματα:

1. Πότε έγιναν οι συσκέψεις πριν την εκδήλωση της χιονόπτωσης της 24ης Ιανουαρίου, ποιοι κλήθηκαν, τι προτάσεις κατατέθηκαν τόσο από τις υπηρεσίες όσο και από τις “Αττικές Διαδρομές ΑΕ” και ποια τα πρακτικά με τις αποφάσεις από τις συσκέψεις αυτές; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα.

2. Πότε δόθηκε η πρώτη εντολή για διακοπή της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων στην Αττική Οδό και πότε ανταποκρίθηκε η Αττική Οδός και πότε τελικά έγινε αυτό; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα.

3. Πότε έγινε έλεγχος της ετοιμότητας λειτουργίας και της επάρκειας των εκχιονιστικών μηχανημάτων της Αττικής Οδού και εάν ναι ποια ήταν η αξιολόγηση του ελέγχου; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα.

Πηγή: protothema.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση