Βιασμός στην Θεσσαλονίκη: Κρίσιμες οι επόμενες ώρες – Τι συνέβη με τις τοξικολογικές εξετάσεις

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022 20:56 Βιασμός στην Θεσσαλονίκη: Κρίσιμες οι επόμενες ώρες – Τι συνέβη με τις τοξικολογικές εξετάσεις

Παράταση παίρνει το θρίλερ για το περιεχόμενο του φακέλου με τα αποτελέσματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης, η οποία κατήγγειλε τον βιασμό της σε σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς.

Παρόλο που σήμερα, Παρασκευή 28.01.2022, αναμένονταν τα αποτελέσματα από το εξωτερικό, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr αργά το απόγευμα της Παρασκευής το Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου της Βέρνης επικοινώνησε με το Εργαστήριο του ΑΠΘ και ενημέρωσε πως τα αποτελέσματα από τα ούρα της 24χρονης θα αποσταλούν μέσω mail τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το δείγμα της 24χρονης αξιολογείται ενδελεχώς από άτομα του εργαστηρίου μέχρι να φθάσουν στον διευθυντή, ο οποίος θα τα υπογράψει και θα τα αποστείλει.

Βιασμός στην Θεσσαλονίκη: Από Δευτέρα οι εξελίξεις

Την προσεχή Δευτέρα, πλέον, όποτε και θα φτάσουν τα αποτελέσματα στο Εργαστήριο του ΑΠΘ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα παραδοθεί και στις αρμόδιες αρχές η τελική έκθεση με τα αποτέλεσμα των τοξικολογικών εξετάσεων που αναμένεται να ρίξουν φως στην πολύκροτη υπόθεση βιασμού της 24χρονης στην σουίτα ξενοδοχείου τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς.

Υπενθυμίζεται πως στο εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκαν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, άμεσα τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, οι οποίες και αφορούν όλες τις ναρκωτικές ουσίες που είναι γνωστές στην Ελλάδα. Ακόμη και αν τα αποτελέσματα από τη Βέρνη για κάποιον λόγο καθυστερήσουν, στην ανακρίτρια θα παραδοθεί η τελική έκθεση με τα αποτελέσματα του ελληνικού εργαστηρίου.

Τι εξετάστηκε στην Ελβετία

Στη Βέρνη εστάλησαν δείγματα των ούρων της 24χρονης για να εντοπιστεί η ποσότητα αλκοόλης αλλά κυρίως για να εντοπιστεί η ύπαρξη ή μη συγκεκριμένων μεταβολιτών και συνθετικών ναρκωτικών ουσιών που έχουν κυκλοφορήσει τους τελευταίους μήνες στην παράνομη αγορά και δεν μπορούν να αναγνωριστούν από το εργαστήριο του ΑΠΘ.

Ειδικότερα, οι ουσίες αυτές, τις οποίες αναζητά το Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου της Βέρνης είναι άγνωστης δομής. Όμως, το Ινστιτούτο έχει αναπτύξει μία συγκεκριμένη τεχνική και έχει παραλάβει ορισμένα μηχανήματα που μπορούν να προσδιορίζουν και να ανιχνεύουν συνθετικές ουσίες άγνωστης δομής, που έχουν πρωτοκυκλοφορήσει στην αγορά τους τελευταίους δύο με τρεις μήνες. Στο εργαστήριο αυτό μπορεί να ταυτοποιηθεί μία ουσία χωρίς κάποιο δείγμα. Αντίθετα, στο εργαστήριο του ΑΠΘ, προκειμένου να γίνει οποιαδήποτε ανάλυση είναι κρίσιμο να είναι γνωστή η βασική δομή της κάθε ναρκωτικής ουσίας.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση