Γεωργία Μπίκα: Καταπέλτης η εισαγγελέας εναντίον της - "Ακόμα και οι μώλωπες στα πόδια ήταν από τροχαίο"

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 24 Μαΐου 2022 13:04 Γεωργία Μπίκα: Καταπέλτης η εισαγγελέας εναντίον της - "Ακόμα και οι μώλωπες στα πόδια ήταν από τροχαίο"

Η πρόταση της Εισαγγελέως "αδειάζει" την Γεωργία Μπίκα που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού σε πρωτοχρονιάτικο πάρτι.

Απορρίπτει -και μάλιστα κατηγορηματικά- η εισαγγελέας Πρωτοδικών Κυριακή Κλιάμπα ότι η Γεωργία Μπίκα έπεσε θύμα βιασμού το βράδυ της πρωτοχρονιάς, κατά τη διάρκεια ρεβεγιόν σε πολυτελές ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

 
 

Η εισαγγελική λειτουργός μιλά για μια πλασματική ιστορία που ύφανε η 24χρονη και η οποία δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Κατά την ίδια, δεν υπήρξε βιασμός, ούτε προκύπτει η παρουσία άλλων ατόμων στο δωμάτιο του ξενοδοχείου.

 

Επιπλέον, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ράδιο Θεσσαλονίκη, ζητά την αθώωση του Βασίλη Λεβέντη, του 27χρονου που κατηγορούνταν για την σεξουαλική κακοποίηση της νεαρής γυναίκας, ενώ καλεί την Γεωργία Μπίκα να πληρώσει και τα δικαστικά έξοδα. Πρόκειται για ένα ποσό γύρω στα 1.500 ευρώ για το παράβολο των δικαστηρίων και όλα τα έξοδα για τη δικογραφία, πέραν της αμοιβής του δικηγόρου.

Στις 65 σελίδες της εισαγγελικής πρότασης - καταπέλτη, αναφέρεται πως ακόμη και οι μώλωπες στα πόδια της 24χρονης είχαν προκληθεί από ένα τροχαίο ατύχημα που είχε τη μέρα της καταγγελίας και όχι από τον καταγγελλόμενο βιασμό.

Κόλαφος και οι εξετάσεις DNA στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Θεσσαλονίκης που κατέρριψαν τον ισχυρισμό της γυναίκας ότι το μοιραίο βράδυ είχε περίοδο.

"Έπλασε μια ιστορία με θύμα την ίδια, διανθίζοντάς την κάθε φορά κατά το δοκούν με χονδροειδέστατα ψεύδη", συνεχίζει η Εισαγγελέας, τονίζοντας πως στην υπόθεση αυτή η 5η ανακρίτρια δεχόταν καθημερινά και έναν νέο μάρτυρα που ήθελε να καταθέσει, ο οποίος δεν υπήρχε εξαρχής στη λίστα.

Κατά τις ίδιες πηγές, η κ. Κλιάμπα κάνει λόγο για μυθεύματα και ασύστολα ψεύδη, με δεδομένο ότι εξετάστηκαν βίντεο, τα "δρομολόγια" όλων των εμπλεκομένων εντός του ξενοδοχείου, όλες οι κινήσεις ακόμη και των φίλων του Βασίλη Λεβέντη, αλλά δεν προέκυψε κάτι.

"Μπορεί μεν οι προσωπικοί λόγοι που την οδήγησαν στην ύφανση αυτής της ιστορίας να μην προέκυψαν επαρκώς, πλην όμως από την επισταμένη μελέτη όλων των αποδεικτικών στοιχείων προέκυψε περίτρανα και πέραν πάσης αμφιβολίας ότι τα όσα κατέθεσε σχετικά με τον υποτιθέμενο σε βάρος της βιασμό αποτελούν μυθεύματα και ασύστολα ψεύδη", σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Γεωργία Μπίκα

Τα επόμενα βήματα της διαδικασίας

Η εισαγγελική λειτουργός έκανε την πρότασή της προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών το οποίο θα εκδώσει το βούλευμα για την παραπομπή ή όχι της υπόθεσης στο εδώλιο.

Η πρόταση θα πάει στον εισηγητή ο οποίος αναμένεται να οριστεί εντός των ημερών. Αυτός θα εισάγει την πρόταση στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, τα μέλη του οποίου θα κληρωθούν το επόμενο 20ήμερο, ενώ το πόρισμα αναμένεται σε έναν μήνα περίπου.

Η αντίδραση της Γεωργίας Μπίκα

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η Γεωργία Μπίκα μέσω ανάρτησής της έχει εκφράσει την απογοήτευση και τη λύπη της για την εξέλιξη της υπόθεσής της.

"Τα χρήματα και η δόξα μπορούν να καλύψουν την όποια ''βρωμιά'' της κοινωνίας, χωρίς όμως να μπορούν να καλύψουν τη φωνή και την αλήθεια μου. Δεν έχω να χάσω κάτι άλλο, τα έχασα όλα… Υπάρχει κάτι, όμως, που παλεύω να πάρω πίσω, είναι το σώμα και η ψυχή μου που εγκλωβίστηκαν την ημέρα εκείνη! Είναι όλη μου η ζωή, έχω στόχους και όνειρα, θα παλέψω γι’ αυτά και θα τα καταφέρω γιατί πάντα η αλήθεια και το καλό πρέπει να νικάνε, δεν έχω χρήματα για να είναι εύκολη υπόθεση, όμως, έχω όλους εσάς και είναι το πιο δυνατό όπλο για να φανεί η αλήθεια!" σημείωνε η 24χρονη.

 

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση