Γενναία διαγραφή καταναλωτικού δανείου – Από τα 14.650 ευρώ «κουρεύτηκαν» τα 12.150

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 26 Μαΐου 2022 14:19 Γενναία διαγραφή καταναλωτικού δανείου – Από τα 14.650 ευρώ «κουρεύτηκαν» τα 12.150

Διαγραφή 83% δανείου καταναλωτή με «εργασιακή αστάθεια» με τη στήριξη της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας. Μετά το μεγάλο «κούρεμα» ο δανειολήπτης θα καταβάλλει 2.500 ευρώ.

Σύμφωνα με την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (ΕΕΚΕ), επιτεύχθηκε νέα διαγραφή τραπεζικής οφειλής ποσοστού 83% για λογαριασμό δανειολήπτη καταναλωτικού δανείου συνολικού ύψους 14.650 ευρώ.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΕΕΚΕ, η υπόθεση αφορά καταναλωτή με εργασιακή αστάθεια, αποτέλεσμα της οποίας υπήρξε ο υπερδιπλασιασμός του καταναλωτικού του δανείου.

Δυστυχώς, παρά την αποδεδειγμένη αδυναμία του οφειλέτη να εξυπηρετήσει το δάνειό του αλλά και τις μικρές καταβολές που πραγματοποιούσε, το πιστωτικό ίδρυμα δεν δεχόταν να προχωρήσει σε κάποια ευνοϊκή ρύθμιση για την εξυπηρέτηση του χρέους.

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, κατόπιν διαπραγματεύσεων με το πιστωτικό ίδρυμα και το fund που είχε μεταβιβαστεί το δάνειο, κατάφερε τη διαγραφή ποσού ύψους 12.150 ευρώ και την αποπληρωμή του δανείου με την καταβολή 2.500 ευρώ.

H ΕΕΚΕ υπενθυμίζει ότι παρέχει από το 2010 στους καταναλωτές υποστήριξη και συμβουλευτική για την εξωδικαστική ρύθμιση των οφειλών τους προς τα πιστωτικά ιδρύματα.

Καλούνται οι καταναλωτές που αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε πρόβλημα στη ρύθμιση των οφειλών τους, να επικοινωνούν με την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση