Περιορίστηκε έπειτα από πολύωρη μάχη η μεγάλη φωτιά στη Σαμοθράκη - Βίντεο από το πύρινο μέτωπο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 09 Αυγούστου 2022 19:11 Περιορίστηκε έπειτα από πολύωρη μάχη η μεγάλη φωτιά στη Σαμοθράκη - Βίντεο από το πύρινο μέτωπο

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά στη Σαμοθράκη. Τιτάνια ήταν η πολύωρη μάχη που έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, αλλά και εθελοντές για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Η φωτιά στη Σαμοθράκη έχει πλέον περιοριστεί, με τα εναέρια μέσα να συνεχίζουν τις ρίψεις ώστε να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο. Νωρίτερα, ο δήμαρχος Νικόλαος Γαλατούμος μιλώντας στο ThessToday.gr τόνισε πως δεν απειλήθηκαν κατοικημένες περιοχές, αλλά κάηκε μέρος του οικοσυστήματος του νησιού.

Δείτε βίντεο από ανεφοδιασμό νερού:

Ο συναγερμός για φωτιά σε δασική έκταση στη Σαμοθράκη σήμανε περίπου στις 08:15 το πρωί της Τρίτης (09.08.2022) και άμεσα επιχείρησαν δύο πεζοπόρα τμήματα και ένα ελικόπτερο.

Το πύρινο μέτωπο πήγε γρήγορα πορεία πάνω από την περιοχή των Θέρμων, στην ορεινή πλευρά του νησιού και συγκεκριμένα ανάμεσα στη Γριά Βάθρα και στη βάθρα «Παράδεισος».

Και βίντεο από την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς:

Το μεσημέρι περίπου 300 εθελοντές μαζί με πυροσβέστες κατευθύνθηκαν πεζοί προς το βουνό ανά ομάδες. Στο σημείο υπήρχαν και πολλοί ελεύθεροι κατασκηνωτές, οι οποίοι πρόλαβαν να φύγουν.

«Αν και απαγορεύεται από τον νόμο βρίσκονται συνεχώς άτομα εκεί. Είναι σαν ένα κοινό μυστικό στην περιοχή μας το ελεύθερο κάμπινγκ και ανησυχούσαμε πως κάποια στιγμή θα γίνει το κακό. Τώρα αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά προχωράει και καίει το δάσος μας», ανέφερε επιχειρηματίας και κάτοικος της περιοχής στο ThessToday.gr.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση