Στην Τήνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Ρίψη στεφάνου στον υγρό τάφο του αντιτορπιλικού «Έλλη»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2022 11:54 Στην Τήνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Ρίψη στεφάνου στον υγρό τάφο του αντιτορπιλικού «Έλλη»

Βίντεο και φωτογραφίες από την παρουσία του πρωθυπουργού στο νησί για τον Δεκαπενταύγουστο.

Η Τήνος είναι φέτος στο επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων για την Κοίμηση της Θεοτόκου με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να βρίσκεται στο νησί.

Νωρίτερα σε κλίμα συγκίνησης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απέτισε φόρο τιμής σ’ εκείνους που έχασαν την ζωή τους στις 15 Αυγούστου 1940 όταν οι Ιταλοί τορπίλισαν το καταδρομικό Έλλη το οποίο βρισκόταν στο λιμάνι της Τήνου για να τιμήσει την γιορτή της Παναγίας.

Δείτε βίντεο:

Ο πρωθυπουργός τον οποίο υποδέχθηκαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, έφτασε λίγο μετά τις 9 το πρωί στην Τήνο και επιβιβάστηκε στην πυραυλάκατο «Μυκόνιος» η οποία ανοίχτηκε μερικές εκατοντάδες μέτρα από το λιμάνι προκειμένου να γίνει η ρίψη του στεφάνου στην μνήμη των πεσόντων του καταδρομικού Έλλη. 

Αμέσως μετά ο πρωθυπουργός μετέβη στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας όπου παρακολούθησε την θεία λειτουργία για την Κοίμηση της Θεοτόκου προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου – Τήνου κ. Δωροθέου Β’ και στην συνέχεια ακολούθησε η λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας.

Δείτε βίντεο:

Φωτογραφίες από την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τήνο

Προσαρμοσμένη αναζήτηση