Allou! Fun Park: Μια αντλία νερού προκάλεσε το ατύχημα; Καρέ - καρέ η διαδρομή του τρόμου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2022 15:21 Allou! Fun Park: Μια αντλία νερού προκάλεσε το ατύχημα; Καρέ - καρέ η διαδρομή του τρόμου

Μια αντλία η οποία ρυθμίζει τη στάθμη του νερού στο παιχνίδι του λούνα παρκ Allou! Fun Park, φαίνεται να είναι υπεύθυνη για την πρόκληση του ατυχήματος το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό των τεσσάρων ατόμων.  

Το βράδυ της Τρίτης (06/09/2022) μια παρέα νέων παιδιών βίωσε τον τρόμο και την αγωνία στο παιχνίδι του λούνα παρκ La Isla το οποίο αποτελείται από ξεχωριστά βαγόνια – βάρκες χωρητικότητας τεσσάρων ατόμων. Σε αυτή τη δραστηριότητα οι επιβαίνοντες αφού μπαίνουν μέσα σε βαγόνια αρχικά κινούνται πάνω σε ράγες οι οποίες φτάνουν σε ύψος τα 15- 20 μέτρα και στη συνέχεια πέφτουν με μεγάλη ταχύτητα μέσα στο νερό. 

Οι υδάτινες διαδρομές, είναι αυτές που φρενάρουν την ταχύτητα των βαγονιών εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό την ασφάλεια στους επιβαίνοντες. Εκεί, φαίνεται να εντοπίστηκε και το πρόβλημα που είχε σαν αποτέλεσμα τα δύο αγόρια και τα δύο κορίτσια να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, με την 21χρονη να έχει υποστεί κακώσεις στο θώρακα και να νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου της Νίκαιας. 

Το βαγόνι αφού ανέβηκε τη δεύτερη ανηφόρα στη συνέχεια έπεσε στο ρυάκι. Εκεί όμως αντί να ακολουθήσει τη διαδικασία που θα έπρεπε παίρνοντας την στροφή συνέχισε να επιταχύνει, καθώς η στάθμη του νερού δεν ήταν στο ύψος που έπρεπε για να το επιβραδύνει. Έτσι το βαγόνι μπήκε στην στροφή που ακολουθούσε με μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη ταχύτητα, με αποτέλεσμα τα τέσσερα νεαρά άτομα να φύγουν από το εσωτερικό του. Αυτό που εξετάζεται και συγκεντρώνει έως τώρα τις περισσότερες πιθανότητες να προκάλεσε το ατύχημα, είναι να μην λειτούργησε σωστά η αντλία του νερού που ρυθμίζει τη στάθμη.    

Ξεκίνησε σαν παιχνίδι και είχε άσχημη κατάληξη για όλους

Μιλώντας στο newsit.gr ο Στάθης Καρυρομάτης, δικηγόρος της οικογένειας του 25χρονου που τραυματίστηκε στο ατύχημα στο Allou!Fun Park. «Αυτό που ξεκίνησε σαν παιχνίδι κατέληξε πολύ άσχημα για όλους», λέει μεταξύ άλλων.

Ο κ. Καρυδομάτης, επισκέφθηκε τον 25χρονο νωρίτερα, ο οποίος είχε πάρει εξιτήριο σήμερα το πρωί, αλλά δεν ένιωθε καλά και επέστρεψε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: “Ο πελάτης μου έχει θλαστικά τραύματα έχει κάνει ράμματα και έχει υποστεί σοκ. Δεν είναι ξεκάθαρος για τις συνθήκες του ατυχήματος. Οι τρεις φίλοι του και συνεπιβάτες του οχήματος αυτού είναι σε καταστάσεις οι οποίες απέχουν από το να χαρακτηριστούν ως ελαφρύ τραυματισμοί και για αυτό το λόγο θα περιμένουμε την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας που θα καταδείξει τα αίτια. Ο πελάτης μου σήμερα το πρωί πήρε εξιτήριο, αλλά είχε συνεχώς ζαλάδες και πονοκέφαλο, γεγονός που τον ανάγκασε να ξαναμπεί μέσα εκτάκτως και για αυτο το λόγο εξακολουθεί και νοσηλεύεται. Δεν έχει ξεκάθαρη άποψη για το συγκεκριμένο περιστατικό, καθώς έχει υποστεί σοκ. Έχει μια πρώτη εικόνα ότι φεύγει χωρίς έλεγχο το βαγόνι. Δεν μπορώ να σας πω ομως κάτι παραπάνω, περιμένουμε και τα αποτελέσματα της αστυνομικής έρευνας. Δεν σηκώθηκαν όρθιοι. Το βαγόνι δεν έχει κάποιου είδους ζώνες ή απαγορευτικες μπάρες απ’ ότι μου είπαν, αλλά έχει χερούλια. Είναι μεγάλοι άνθρωποι, το έχουν ξανακάνει αυτό το παιχνίδι. Είναι φίλοι και τα τέσσερα παιδιά και αποφάσισαν να πάνε εκεί να διασκεδάσουν. Η άποψη του πελάτη μου είναι κάθετα αντίθετη από την ανακοίνωση του Allou! Fun Park».

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση