Αμερικανός βουλευτής: Λάθος η πώληση των F-16 στην Τουρκία – Ο Ερντογάν απειλεί την Ελλάδα με στρατιωτικές ενέργειες

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2022 22:53 Αμερικανός βουλευτής: Λάθος η πώληση των F-16 στην Τουρκία – Ο Ερντογάν απειλεί την Ελλάδα με στρατιωτικές ενέργειες

«Είναι πιθανό να χρησιμοποιήσει τα μαχητικά εναντίον μέλους του ΝΑΤΟ»

Ο Αμερικανός βουλευτής Φρανκ Παλόν τοποθετήθηκε δημόσια για την πώληση των F-16 από τις ΗΠΑ στην Τουρκία και τόνισε ότι πρόκειται για μια «λάθος απόφαση», επειδή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξακολουθεί να απειλεί την Ελλάδα.

«Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια ενώ ο Ερντογάν απειλεί με στρατιωτικές ενέργειες την Ελλάδα. Για τον λόγο αυτόν θα πρέπει να σταματήσουμε την πώληση των μαχητικών F-16 στην Τουρκία. Δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε τον Ερντογάν, είναι πιθανό να χρησιμοποιήσει τα μαχητικά εναντίον μέλους του ΝΑΤΟ» έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter ο πολιτικός των Δημοκρατικών.

Μάλιστα, αφορμή για την δημόσια τοποθέτηση του, αποτέλεσε το άρθρο των New York Times με τίτλο «Ο Ερντογάν ανεβάζει τους τόνους με την Ελλάδα καθώς οι εκλογές στην Τουρκία πλησιάζουν».

Στο άρθρο αναφέρουν πως ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για έλλειψη ειλικρίνειας σχετικά με τη διευθέτηση των διαφορών στο ανατολικό Αιγαίο. Την ίδια στιγμή, στράφηκε και κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης ισχυριζόμενος ότι συντάσσεται με τα μέλη της, Ελλάδα και Κύπρο.

«Μπορεί να φτάσουμε ξαφνικά ένα βράδυ», οι απειλές Ερντογάν κατά της Ελλάδας. Όταν ένας δημοσιογράφος ρώτησε εάν αυτό σήμαινε ότι θα επιτεθεί στην Ελλάδα, ο Τούρκος πρόεδρος απάντησε: «Στην πραγματικότητα το καταλάβατε».

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα των NYT, το εν λόγω ξέσπασμα ήταν μόνο το τελευταίο από τον Ερντογάν. Σημειώνεται δε ότι ο Τούρκος πρόεδρος καθώς αντιμετωπίζει αυξανόμενες πολιτικές και οικονομικές δυσκολίες πριν από τις εκλογές, την άνοιξη, εντείνει τις απειλές κατά του συμμάχου του στο ΝΑΤΟ από το καλοκαίρι, χρησιμοποιώντας μία γλώσσα που κανονικά ανήκει στα στρατιωτικά γεράκια και στους υπερεθνικιστές.

πηγή: newsbeast.gr

 

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση