Πολιτικός γάμος τώρα και «ψηφιακός»: Μέσω gov.gr η έκδοση άδειας γάμου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022 15:45 Πολιτικός γάμος τώρα και «ψηφιακός»: Μέσω gov.gr η έκδοση άδειας γάμου

Ακόμη μια υπηρεσία στο gov.gr: όποιος θέλει να παντρευτεί με πολιτικό γάμο, η έκδοση της άδειας θα γίνεται πλέον με λίγα κλικ!

Με κοινή υπουργική απόφαση, οι πολίτες μπορούν μέσω του gov.gr να εκδίδουν άδεια πολιτικού γάμου από τους δήμους της χώρας. Θα αιτούνται ψηφιακά από τον δήμο τους την έκδοση της άδειας και θα την παραλαμβάνουν στην προσωπική τους θυρίδα (my.gov.gr).

Η υπηρεσία είναι προσβάσιμη μέσω του gov.gr, στην ενότητα «Οικογένεια» και την υποενότητα «Γάμος / συμβίωση».

Η διαδικασία είναι απλή και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ολοκληρώσουν όλα τα διαδικαστικά που απαιτούνται για τον πολιτικό γάμο γρήγορα, εύκολα και χωρίς περιττή γραφειοκρατία.

Συγκεκριμένα:

  • Οποιοσδήποτε από τους δύο μελλοντικούς συζύγους μπαίνει στο gov.gr χρησιμοποιώντας κωδικούς Taxisnet ή web banking
  • Συμπληρώνει τα στοιχεία του, τα στοιχεία του/της μελλοντικού/ης συζύγου και επισυνάπτει τη σελίδα της εφημερίδας που δημοσιεύτηκε η αγγελία του γάμου, καθώς και ένα αποδεικτικό της μόνιμης κατοικίας
  • Εκδίδει και πληρώνει το σχετικό ηλεκτρονικό παράβολο και
  • Υποβάλλει την αίτηση

Η άδεια πολιτικού γάμου εκδίδεται ύστερα από επτά ημερολογιακές ημέρες, ώστε να υπάρχει το απαραίτητο χρονικό διάστημα για την υποβολή καταγγελιών.

Μετά την έκδοσή της, η άδεια πολιτικού γάμου αποστέλλεται στη θυρίδα του πολίτη, ο οποίος ενημερώνεται e-mail και SMS.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση