Πρόεδρος ΑΔΑΕ για δημοσίευμα EURACTIV – «Η Αρχή υπόκειται σε κοινοβουλευτικό έλεγχο και απολαμβάνει πλήρους ανεξαρτησίας»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2022 21:22 Πρόεδρος ΑΔΑΕ για δημοσίευμα EURACTIV – «Η Αρχή υπόκειται σε κοινοβουλευτικό έλεγχο και απολαμβάνει πλήρους ανεξαρτησίας»

Δελτίο Τύπου από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ (Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών), Χρήστο Ράμμο σε σχέση με τα περί παρακολουθήσεων Κύρτσου, Τέλλογλου από την ΕΥΠ, όπως ανέφερε δημοσίευμα της ιστοσελίδας EURACTIV.

Στη γραπτή δήλωσή του ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος επισημαίνει ότι «είναι αυτονόητο ότι η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών συνεχίζει και μετά τη δημοσίευση του τελευταίου νόμου (5002/22) την από το Σύνταγμα (άρθρο 19§2) και τον εκτελεστικό αυτού νόμο (3115/03) επιτασσόμενη ελεγκτική της αρμοδιότητα, σε σχέση με την διασφάλιση του επικοινωνιακού απορρήτου, ως οφείλει».

Και ο κ. Ράμμος συνεχίζει, προσθέτοντας πως «στο πλαίσιο αυτό βρίσκονται ανοικτοί και εν εξελίξει διάφοροι έλεγχοι. Υπενθυμίζεται ότι η Αρχή υπόκειται σε κοινοβουλευτικό έλεγχο και κατά τα λοιπά απολαμβάνει πλήρους ανεξαρτησίας στην ενάσκηση του συνταγματικού και εν γένει κανονιστικού της καθήκοντος. Προς εκτέλεση δε της δικαιοκρατικής της αποστολής συνεργάζεται, όπως εξ άλλου όλα τα πολιτειακά όργανα οφείλουν να πράττουν, με κάθε συναρμόδιο φορέα».

Χρήστος Ράμμος, Πρόεδρος της ΑΔΑΕ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση