Ολοκληρώθηκε η απολογία της Εύας Καϊλή - Αποφασίζουν αν θα παραμείνει στη φυλακή ή όχι

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2022 12:19 Ολοκληρώθηκε η απολογία της Εύας Καϊλή - Αποφασίζουν αν θα παραμείνει στη φυλακή ή όχι

Δεσμεύεται το οικόπεδο της Εύας Καϊλή στην Πάρο από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ολοκληρώθηκε πριν τις 12 το μεσημέρι η κατάθεση της Εύας Καϊλή στις δικαστικές αρχές του Βελγίου που θα αποφασίσουν για το αν θα παραμείνει προφυλακισμένη ή όχι.

Η απολογία της κράτησε περί τη μία ώρα, ενώ την συνόδευαν ο Βέλγος δικηγόρος της Αντρέ Ριζόπουλος και ο Ελληνας συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος, οι οποίοι στα επόμενα λεπτά θα κάνουν δηλώσεις.

Οι Βέλγοι δικαστές θα αποφασίσουν τώρα αν η Εύα Καϊλή θα παραμείνει προφυλακισμένη ή θα αποφυλακιστεί μέχρι τη δίκη. Η απόφασή τους θα γίνει γνωστή αργότερα, ενδεχομένως το απόγευμα με δελτίο τύπου που θα εκδώσουν.

Η Εύα Καϊλή όπως έχει περιγράψει τις προηγούμενες ημέρες ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος δηλώνει αθώα, ότι δεν είχε εμπλοκή με τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της και ότι οι θέσεις της ήταν στη γραμμή που έχουν χαράξει οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, τόσο για το Κατάρ όσο και για κάθε άλλο θέμα.

Δεσμεύεται το οικόπεδο στην Πάρο

Τη δέσμευση του οικοπέδου στην Πάρο της Εύας Καϊλή προχώρησε η ανεξάρτητη Αρχή καταπολέμησης μαύρου χρήματος.

Πρόκειται για ένα οικόπεδο έκτασης επτά στρεμμάτων το οποίο αγοράστηκε από την ευρωβουλευτή και τον σύζυγό της Φραντσέσκο Τζόρτζι. Παράλληλα, δεσμεύτηκε και κοινός λογαριασμός που έχει το ζεύγος μέσω του οποίου διακινήθηκαν τα χρήματα για την αγορά του εν λόγω ακινήτου.

Ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, είχε υποστηρίξει, ερωτώμενος, ότι η αγορά του ακινήτου στην Πάρο υπήρξε καθόλου νόμιμη και τα χρήματα δικαιολογούνται από τις αμοιβές και τα εισοδήματά της.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση