Ηχηρό μήνυμα Μητσοτάκη από την Γαύδο προς την Τουρκία - «Δε δεχόμαστε υποδείξεις για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 06 Ιανουαρίου 2023 13:03 Ηχηρό μήνυμα Μητσοτάκη από την Γαύδο προς την Τουρκία - «Δε δεχόμαστε υποδείξεις για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα»

Μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Γαύδο όπου βρίσκεται, σχετικά με τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην τελετή των Θεοφανείων στην Γαύδο ξεκαθάρισε προς την Τουρκία πως «η Ελλάδα δε δέχεται υποδείξεις για το πως θα διεκδικήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Δυτικά της Γαύδου έχουν αρχίσει έρευνες για την ύπαρξη κοιτασμάτων φυσικού αερίου. Καλώ τα γειτονικά κράτη να προσέλθουν σε γόνιμη διαπραγμάτευση με την Ελλάδα. Όπως το κάναμε με την Αίγυπτο,  μπορούμε να το κάνουμε και με τη Λιβύη».

Σύμφωνα με το neakriti.gr, o Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολούθησε την τελετή αγιασμού των υδάτων, και τόνισε την ανάγκη χάραξης μιας στρατηγικής προστασίας του περιβάλλοντος και ήπιας ανάπτυξης. 

Στην συνέχεια ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον φάρο του νοτιότερου άκρου της Ευρώπης.

 

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση