Θεοφάνεια 2023: Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έριξε το σταυρό στον Πειραιά – Με Αλέξη Τσίπρα και Βαγγέλη Μαρινάκη η τελετή

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 06 Ιανουαρίου 2023 13:29 Θεοφάνεια 2023: Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έριξε το σταυρό στον Πειραιά – Με Αλέξη Τσίπρα και Βαγγέλη Μαρινάκη η τελετή

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμος έκανε τον καθαγιασμό των υδάτων στον Πειραιά για τα φετινά Θεοφάνεια.

Είχε προηγηθεί ο Όρθρος, η Θεία Λειτουργία και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού για τη γιορτή των Θεοφανείων με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς.

Στην λειτουργία αλλά και στη ρίψη του σταυρού ήταν παρόντες ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Αλέξης Τσίπρας, υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Γιάννης Μώραλης, ο Γιώργος Πατούλης, ο Γιώργος Γεραπετρίτης κ.α.

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης άφησε ελεύθερο ένα περιστέρι, και στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έριξε το σταυρό.

"

 

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης σε δήλωση του ανέφερε: «Η σημερινή μέρα είναι ημέρα ελπίδας και φώτισης. Το 2023 μπορεί και πρέπει να είναι η χρονιά που η Ελλάδα θα πορευθεί με σταθερά βήματα στον δρόμο της ανάπτυξης της κοινωνικής στήριξης, των θετικών αλλαγών που βελτιώνουν την ζωή για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα. Εύχομαι χρόνια πολλά, υγεία και προκοπή, σε όλες και όλους, ήρεμες θάλασσες και καλά ταξίδια στους Έλληνες ναυτικούς».

Ο Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά του ανέφερε πως «σήμερα είναι μια λαμπρή μέρα για την ορθοδοξία, μια σπουδαία ημέρα για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, εύχομαι σε όλες και όλους αντοχές, δύναμη και πίστη στις δυνάμεις μας, περισσότερο φως, το έχουμε ανάγκη κυρίως τα τελευταία χρόνια που περπατάμε στο σκοτάδι. Χρόνια πολλά σε όλους».

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης ευχήθηκε «χρόνια πολλά σε όλους, Θεία Φώτιση. Η Ελλάδα προχωράει μπροστά, η Περιφέρεια Αττικής προχωράει μπροστά, από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας με τις μεγαλύτερες και καλύτερες προοπτικές για το 2023. Με υγεία».

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλη σημείωσε πως ήταν μια «λαμπρή τελετή, παρουσία πολιτικής, θρησκευτικής και στρατιωτικής ηγεσίας. Χρόνια πολλά στους Έλληνες, εύχομαι το φως των Θεοφανίων να φωτίσει όλους εμάς σε μια δύσκολη χρονιά για να έχουμε μια καλύτερη χρονιά από την προηγούμενη. Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες και όλους τους Πειραιώτες».

Ο βουλευτής Β’ Πειραιώς της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Τραγάκης ανέφερε: «Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους μας μια καλύτερη χρονιά, μια φωτισμένη χρονιά σήμερα που είναι τα Φώτα. Όλοι ενωμένοι να πάμε για το καλό της πατρίδος. Χρόνια πολλά και καλά».

Δείτε εικόνες από τη λειτουργία και από τη ρίψη του Σταυρού.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση