Εύα Καϊλή: Ημέρα κρίσης - Θα παραμείνει στη φυλακή ή θα βγει με «βραχιολάκι»;

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2023 09:14 Εύα Καϊλή: Ημέρα κρίσης - Θα παραμείνει στη φυλακή ή θα βγει με «βραχιολάκι»;

Ενώπιον του προκαταρκτικού συμβουλίου στο Βέλγιο αναμένεται να βρεθεί σήμερα η Εύα Καϊλή, ώστε να αποφασιστεί αν θα παραταθεί η προφυλάκισή της, για το σκάνδαλο Qatar Gate, κατά ένα μήνα ή αν θα αφεθεί προσωρινά ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Σημειώνεται πως η Εύα Καϊλή, που κατηγορείται για εμπλοκή στο σκάνδαλο Qatar Gate, έχει αιτηθεί προσωρινή αποφυλάκιση με «βραχιολάκι». 

O δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του Open δήλωσε πως η υπερασπιστική γραμμή της δεν αλλάζει: «Η Εύα Καϊλή θα δηλώσει αθώα και θα δώσει μάχη για να αποδείξει την αθωότητά της» είπε χαρακτηριστικά.

Η ίδια υποστηρίζει, μέσω των συνηγόρων της, ότι δεν δεν γνώριζε τίποτα για την βαλίτσα και τα χρήματα και ότι δεν έχει καμία σχέση με το κύκλωμα διαφθοράς. 

Όπως όλα δείχνουν είναι εξαιρετικά δύσκολο η εισαγγελία να αποφασίσει την αποφυλάκισή της και τον κατ’οίκον περιορισμό της Εύας Καϊλή με «βραχιολάκι».

Ωστόσο, κανείς δεν γνωρίζει τι μπορεί να σημαίνει πρακτικά για την Ελληνίδα ευρωβουλευτή, η απόφαση του Αντόνιο Παντσέρι να συνεργαστεί πλήρως με τις βελγικές αρχές. 

Σημειώνεται πως ο δικηγόρος του Παντσέρι, Μαρκ Ουτεντάλ, δήλωσε πως ο πελάτης του υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με τους εισαγγελείς των Βρυξελλών: «Ο Αντόνιο Παντσέρι είναι έτοιμος να πει όλη την αλήθεια και να συμβάλει στην αποτελεσματικότητα των ερευνών. Υπέγραψε τη συμφωνία συνεργασίας με τη Βελγική Ομοσπονδιακή Εισαγγελία σε κατάσταση πραγματικού ψυχολογικού σοκ».

Ο ίδιος σημείωσε πως μετά τη συμφωνία η ποινή του Παντσέρι θα μειωθεί στον ένα χρόνο φυλάκισης, ενώ τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσουν οι ανακρίσεις του πρώην ευρωβουλευτή.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση