Η Τράπεζα Πειραιώς εντάχθηκε στο δείκτη Gender Equality 2023 της Bloomberg

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023 15:57 Η Τράπεζα Πειραιώς εντάχθηκε στο δείκτη Gender Equality 2023 της Bloomberg

Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε πως εντάχθηκε στο Δείκτη "Gender Equality Index (GEI)” της Bloomberg για το 2023, μαζί με άλλες 483 εταιρίες. Πρόκειται για ένα Δείκτη που καταγράφει τις επιδόσεις των εταιριών που έχουν δεσμευτεί στη διαφάνεια των στοιχείων που παρέχουν για την πολιτική τους, σε θέματα ισότητας των φύλων. Ο συγκεκριμένος  Δείκτης αναφοράς αποτιμά την ισότητα των φύλων σε πέντε τομείς: τη συμμετοχή των γυναικών σε ηγετικές θέσεις και διαδικασίες ανάπτυξης δεξιοτήτων, την ισότητα στις αμοιβές ανεξάρτητα από το φύλο, τη χωρίς αποκλεισμούς εταιρική κουλτούρα, την εφαρμογή πολιτικών κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας και της προσωπικής / επαγγελματικής ανάπτυξης στην κοινωνία.

Το 2023, ο Δείκτης αντιπροσωπεύει 45 χώρες και περιοχές, συμπεριλαμβάνοντας για πρώτη φορά εταιρίες που έχουν έδρα στο Λουξεμβούργο, το Εκουαδόρ και το Κουβέιτ. Οι εταιρίες που συμμετέχουν στον Δείκτη δραστηριοποιούνται σε ποικίλους κλάδους, μεταξύ των οποίων ο χρηματοπιστωτικός, ο τεχνολογικός, οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, κλάδοι που συνολικά έχουν την υψηλότερη εταιρική εκπροσώπηση στον Δείκτη.

Αναφερόμενος στην ένταξη στον Δείκτη GEI, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Χρήστος Μεγάλου, δήλωσε: "Η ένταξη της Τράπεζας Πειραιώς στον Δείκτη Gender Equality 2023 της  Bloomberg, για δεύτερη συνεχή χρονιά, αποτελεί σημαντική διάκριση και αναγνώριση των προσπαθειών της να υπηρετήσει, μέσα από τη λειτουργία της και τις δράσεις της τους αναπτυξιακούς στόχους της οικονομίας και τις ανάγκες της κοινωνίας για πρόοδο και αλληλεγγύη. Στην Τράπεζα Πειραιώς, η συμβολή μας στη διαμόρφωση μιας κοινωνίας ισότιμων ανθρώπων, αποτελεί στρατηγική μας δέσμευση και σημαντικό στόχο που φιλοδοξούμε να επιτύχουμε μέσω του σχεδιασμού και της ανάπτυξης πολύπλευρων πρωτοβουλιών που προάγουν την ισότητα των φύλων και συμβάλλουν στην εξάλειψη των διακρίσεων και των έμφυλων στερεοτύπων στον εργασιακό χώρο, την αγορά και την κοινωνία. Συνεπείς με τη στρατηγική της εταιρικής μας υπευθυνότητας, εργαζόμαστε μεθοδικά για να παρέχουμε ένα σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον αξιοπρέπειας, σεβασμού και ασφάλειας, το οποίο αποκλείει κάθε μορφής διάκριση, ενθαρρύνει τη συμπερίληψη και παρέχει ίσες ευκαιρίες ανάπτυξης και εξέλιξης". 

"Συγχαίρω τις εταιρίες που εντάχθηκαν  στον Δείκτη για το 2023" δήλωσε ο Peter T. Grauer, Πρόεδρος της Bloomberg και Ιδρυτικός Πρόεδρος του U.S. 30% Club.  Και πρόσθεσε: "Βλέπουμε αύξηση σε διεθνές επίπεδο, τόσο σε ό,τι αφορά στο ενδιαφέρον για τα θέματα αυτά, όσο και σε ό,τι αφορά στον αριθμό των συμμετεχόντων στον Δείκτη, κάτι που αποτυπώνει το εντεινόμενο ενδιαφέρον για διαφάνεια στα στοιχεία που σχετίζονται με την ισότητα των φύλων". 

Η Τράπεζα Πειραιώς υπέβαλε τα απαιτούμενα στοιχεία σύμφωνα με το πλαίσιο αναφοράς που η Bloomberg, σε συνεργασία με διεθνείς εξειδικευμένους συμβούλους, δημιούργησε. Οι εταιρίες που εντάχθηκαν στον Δείκτη Gender Equality για το 2023 πέτυχαν βαθμολογία ίση ή ανώτερη από το όριο που διαμόρφωσε η Bloomberg θέλοντας να αναδείξει τον βαθμό δημοσιοποίησης στοιχείων αλλά και την επίτευξη και την υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών και πολιτικών των εταιριών.

Τόσο η συμμετοχή, όσο και η ένταξη στον Δείκτη Gender Equality, αποτελούν προαιρετικές ενέργειες και δεν συνεπάγονται κόστος. H Bloomberg συνέλεξε τα συγκεκριμένα στοιχεία μόνο για σκοπούς αναφοράς. Ο Δείκτης δεν κατατάσσει τα μέλη βάσει της βαθμολογίας.  Ενώ όλες οι εταιρίες ενθαρρύνονται να δημοσιοποιούν στο επενδυτικό τους προφίλ στο Bloomberg Terminal® συμπληρωματικά στοιχεία τους σχετικά με την ισότητα των φύλων, μόνο αυτές με κεφαλαιοποίηση άνω του 1 δισ. δολαρίων είναι επιλέξιμες για την ένταξή τους στον Δείκτη.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση