Κηδεία Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα: Τελευταίο αντίο στον ηρωϊκό υποσμηναγό

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2023 10:30 Κηδεία Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα: Τελευταίο αντίο στον ηρωϊκό υποσμηναγό

Το τελευταίο αντίο θα πουν σε λίγο η οικογένειά, οι συγγενείς, οι φίλοι, αλλά και όλη η Ελλάδα στον συγκυβερνήτη του F – 4 Φάντομ, που συνετρίβη στην Ανδραβίδα, Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα. Η κηδεία του άτυχου υποσμηναγού θα γίνει σήμερα (02.02.2023) σε λίγο (στις 10:30) στο Πικέρνι Αρκαδίας, στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία.

Στην εκκλησία ήδη έχει καταφθάσει αρκετός κόσμος, ενώ εκεί βρίσκονται και τα δεκάδες στεφάνια που έχουν στείλει οι συγγενείς, οι φίλοι, ο πολιτικός κόσμος, αλλά και η στρατιωτική ηγεσία.

Το παρών στην κηδεία του άτυχου συγκυβερνήτη του μοιραίου F – 4 Φάντομ που συνετρίβη στην Ανδραβίδα, θα δώσει η πολιτική ηγεσία. Το newsit.gr είναι εκεί και καταγράφει όλες τις εικόνες στην τελετή.

Στην εκκλησία είναι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αλλά και πλήθος πολιτικών και μελών των ενόπλων δυνάμεων.

Φυσικά θα είναι εκεί και πλήθος απλού κόσμου, που θέλει να αποχαιρετήσει τον άτυχο πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας, που έχασε τη ζωή του μαζί με τον κυβερνήτη του F – 4 Φάντομ, σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη, όταν το μαχητικό αεροσκάφος συνετρίβη σε θαλάσσια περιοχή στην Ανδραβίδα τη Δευτέρα (30.01.2023).

Στην εκκλησία έφτασαν και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς.

Στην εκκλησία τα στεφάνια έχουν καλύψει κάθε γωνιά του προαύλιου χώρου, καθώς όλος ο κόσμος θέλησε να αποχαιρετήσει με λουλούδια τον πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στην είσοδο δεσπόζει η φωτογραφία του, ενώ υπάρχει και σταντ του Χαμόγελου του Παιδιού για όσους θέλουν να δώσουν κάποια χρήματα στη μνήμη του συγκυβερνήτη του F – 4 Φάντομ, που έχασε τη ζωή εν ώρα καθήκοντος. Το κλίμα οδύνης και θλίψης είναι φυσικά έκδηλο παντού.

Συντετριμμένη η οικογένειά του

Η οικογένεια του Μιχαήλ Μάριου Τουρούτσικα έφτασε από νωρίς στην εκκλησία. Οι γονείς του ήταν συντετριμμένοι. Η οδύνη για την απώλειά του παιδιού τους ήταν χαραγμένη με τον πιο σκληρό τρόπο πάνω στα πρόσωπά τους. Τραγική φιγούρα η μητέρα του υποσμηναγού, που υποβασταζόταν από τον πατέρα του.

«Ήταν ένας άγγελος»

Λίγες ώρες πριν αποχαιρετήσουν τον συγκυβερνήτη του F – 4 Φάντομ η θεία και ο θείος του, μίλησαν στον Νίκο Ευαγγελάτο. Ο Νίκος Σώζιος, ο θείος του άτυχου υποσμηναγού μίλησε για ένα σπουδαίο νεαρό παιδί με εξαιρετικό χαρακτήρα, ήθος και αξίες που αγαπούσε όσο τίποτα την δουλειά του.

«Ήταν ένας άγγελος. Είχε ήθος, αξίες, όραμα, είχε να κάνει πολλά πράγματα και έφυγε πάρα πολύ νωρίς. Αγαπούσε πάρα πολύ την δουλειά του και μιλούσε συνέχεια για αυτήν», είπε ο θείος του Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα.

Η Βασιλική Φατούρου, η θεία του 29χρονου, είπε φανερά συγκλονισμένη από την απώλεια του συγκυβερνήτη του μοιραίου F – 4 Φάντομ :

«Δεν υπάρχουν λόγια. Μας λείπει πολύ. Ήταν ένα εξαίρετο παιδί, είχε τις καλύτερες σχέσεις με όλη την οικογένεια».

«Από ένστικτο ήξερα ότι στο αεροπλάνο που έπεσε, είναι ο γιος μου»

Ο πατέρας του υποσμηναγού συντετριμμένος από την απώλεια του παιδιού του είπε χθες (01.02.2023) ότι ο γιος του, που ήταν ιδιαίτερα χαμηλών τόνων, δεν θα ήθελε να τον αποκαλούν «ήρωα» και ζήτησε να σταματήσει ο κόσμος να τον θυμάται με αυτό τον τρόπο.

Ο πατέρας του υποσμηναγού, Κώστας Τουρούτσικας, αναφέρθηκε στις συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος του F – 4 Φάντομ στην Ανδραβίδα, οι οποίες ακόμα του είναι άγνωστες και τόνισε ότι είναι το «τελευταίο που θέλει να μάθει».

Ο Κώστας Τουρούτσικας τόνισε ότι ο γιος του αγαπούσε όσο κανένας την Πολεμική Αεροπορία και
τόνισε ότι την τελευταία μέρα που τον είδε, μέσα στο Σαββατοκύριακο, είδαν μαζί τον αγώνα του Στέφανου Τσιτσιπά.

Ο Κώστας Τουρούτσικας τόνισε ότι το πατρικό του ένστικτο τον έκανε να καταλάβει ότι είναι ο γιος του αυτός που έπεσε με το αεροσκάφος, ενώ αποκάλυψε ότι πρότυπο του γιου του ήταν ο Κωνσταντίνος Ηλιάκης, που σκοτώθηκε στο Αιγαίο στις 23 Μαΐου 2006, έπειτα από λάθος ελιγμό Τούρκου πιλότου.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου
Πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση