Κιβωτός του Κόσμου: Στον εισαγγελέα σήμερα ο πατήρ Αντώνιος για ανωμοτί κατάθεση

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2023 09:51 Κιβωτός του Κόσμου: Στον εισαγγελέα σήμερα ο πατήρ Αντώνιος για ανωμοτί κατάθεση

Απολογείται για κακουργηματικές κατηγορίες.

Ενώπιον εισαγγελέα για ανωμοτί κατάθεση θα παρουσιαστεί σήμερα ο τέως επικεφαλής της Κιβωτού του Κόσμου, πατήρ Αντώνιος.

Θα παρουσιαστεί στον εισαγγελέα ως ύποπτος για τη διάπραξη ενός κακουργήματος και ενός πλημμελήματος. 

Η κλήση σε ανωμοτί κατάθεση αφορά το κακούργημα της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκου κατ' εξακολούθηση, με τη δικογραφία να περιλαμβάνει δύο περιπτώσεις φιλοξενούμενων αγοριών, ενός 19χρονου, σήμερα, και ενός 15χρονου.

Ο ενήλικος σήμερα φιλοξενούνταν σε δομή της Κιβωτού από τα 6 του χρόνια και έφυγε από εκεί πριν από λίγο καιρό. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις καταθέσεις που έδωσε στις Αρχές, ο καταγγέλλων περιγράφει συγκεκριμένα περιστατικά σεξουαλικών πράξεων του ιερωμένου με τη μορφή παρενοχλητικών χειρονομιών στο σώμα του, τα οποία κάθε μέρα έπρεπε να υφίσταται, όπως ισχυρίζεται, καθώς φοβόταν πως αν αντιδρούσε θα είχαν συνέπειες η μητέρα και ο μικρότερος αδελφός του που έμεναν σε διαμέρισμα του ΜΚΟ.

Οι δικηγόροι του πατέρα Αντώνιου αναμένεται καταθέσουν το απολογητικό του υπόμνημα σχετικά με τις καταγγελίες του 19χρονου σήμερα, πρώην φιλοξενούμενου σε σπίτι της «Κιβωτού του Κόσμου» και ενός 15χρονου.

Υπενθυμίζεται πως η πλευρά του πατέρα Αντώνιου είχε ζητήσει ήδη άλλη μία προθεσμία 20 ημερών προκειμένου να συντάξει το απολογητικό υπόμνημα, αίτημα το οποίο δεν έκανε δεκτό η εισαγγελέας Ανηλίκων και επεσήμανε πως θα πρέπει να εμφανιστεί σήμερα στο δικαστήριο είτε να καταθέσει το υπόμνημα είτε αυτοπροσώπως για να απολογηθεί για όλα όσα του καταλογίζονται.

Εκτιμάται ότι τόσο ο πατέρας Αντώνιος όσο και οι τέσσερις συγκατηγορούμενοί μπορεί να ζητήσουν εξαίρεση με την αιτιολογία ότι δεν τους έδωσε η εισαγγελέας Ανηλίκων την 20ήμερη παράταση που της ζήτησαν.

Πηγή: lifo.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση