H Εύα Καϊλή προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την άρση της ασυλίας της

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2023 11:32 H Εύα Καϊλή προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την άρση της ασυλίας της

H προσφυγή αφορά μια παλαιότερη υπόθεση που ήρθε στο φως μόλις μερικές ημέρες μετά από το σκάνδαλο Qatargate και αφορά στους μισθούς των βοηθών της στο ευρωκοινοβούλιο

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προσέφυγε η Εύα Καϊλή, υποστηρίζοντας ότι η άρση της ευρωκοινοβουλευτικής της ασυλίας ήταν παράνομη. 

Σύμφωνα με το Euroactiv, η προσφυγή αφορά μια παλαιότερη υπόθεση που ήρθε στο φως μόλις μερικές ημέρες μετά από το σκάνδαλο Qatargate και αφορά στους μισθούς των βοηθών της στο ευρωκοινοβούλιο.

Στις 15 Δεκεμβρίου, ο Ευρωπαίος Εισαγγελέας ζήτησε την άρση της ασυλίας του Καϊλή και η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα κίνησε αμέσως τις σχετικές διαδικασίες. Το περιεχόμενο της προσφυγής δεν έχει δημοσιοποιηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνίδα πολιτικός προφυλακίστηκε πριν από περίπου τρεις μήνες για το σκάνδαλο διαφθοράς του QatarGate και βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρότατες κατηγορίες.

Πηγή: Protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση