Αυτοί είναι οι μεταβατικοί πρόεδροι - διευθύνοντες σύμβουλοι του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2023 14:58 Αυτοί είναι οι μεταβατικοί πρόεδροι - διευθύνοντες σύμβουλοι του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ (φωτο intime)

Τους μεταβατικούς προέδρους-διευθύνοντες συμβούλους σε ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ ανακοίνωσε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΟΣΕ ΑΕ αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Τερεζάκης, συγκοινωνιολόγος, σήμερα τεχνικός σύμβουλος διοίκησης του ΟΣΕ.

Τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ αναλαμβάνει ο Χρήστος Παληός, πολιτικός μηχανικός, σήμερα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ.

Μεταβατικοί οι νέοι πρόεδροι σε ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ

Οι ανωτέρω αναλαμβάνουν μεταβατικά αυτές τις θέσεις έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής νέων διοικητών. Εντός των επόμενων ημερών θα δημοσιευθεί προς τούτο δημόσια διεθνής πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν ο τότε υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής και οι πρόεδροι των ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ.

Την ίδια ώρα, έχει ξεκινήσει η διαδικασία από κάθε πλευρά διερεύνησης του φρικτού δυστυχήματος με τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, ενώ ο πρωθυπουργός και σήμερα, στη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επέμεινε στην ανάγκη ταχύτατης και διεξοδικής διερεύνησης των αιτιών του δυστυχήματος στα Τέμπη για να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Παράλληλα, σήμερα ο νέος υπουργός Μεταφορών Γιώργος Γεραπετρίτης ο οποίος ανέλαβε την ηγεσία του υπουργείου με σκοπό να συγκροτηθεί ανεξάρτητη επιτροπή η οποία θα διερευνήσει τα αίτια του δυστυχήματος, να εγγυηθεί τη διαφάνεια της έρευνας αλλά και της υλοποίησης των απαραίτητων ενεργειών για την ασφαλή επανεκκίνηση των τρένων και εν συνεχεία της εγκατάστασης του συστήματος τηλεδιοίκησης το ταχύτερο δυνατό.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση