Έτσι ξυλοφόρτωσαν τον Γιάνη Βαρουφάκη στα Εξάρχεια

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 11 Μαρτίου 2023 08:03 Έτσι ξυλοφόρτωσαν τον Γιάνη Βαρουφάκη στα Εξάρχεια

«Του την είχαν στήσει, γι’ αυτό τον βιντεοσκοπούσαν» λένε από το ΜέΡΑ25.

Θύμα επίθεσης έξω από το εστιατόριο «Γιάντες» στα Εξάρχεια, έπεσε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, το βράδυ της Παρασκευής 10 Μαρτίου.  Ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν στο εστιατόριο μαζί με την σύζυγό του Δανάη Στράτου και στελέχη του πανευρωπαϊκού κινήματος DIEM25, που βρίσκονται στην Ελλάδα για τριήμερες εκδηλώσεις, με αφορμή και την προβολή του ντοκιμαντέρ για την απελευθέρωση του Τζούλιαν Ασάνζ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βαρουφάκης και η παρέα του πήγαν από το ξενοδοχείο Τιτάνια μέχρι τα Εξάρχεια για να δειπνήσουν στο εστιατόριο «Γιάντες» στην οδό Βαλτετσίου 44, ένα μαγαζί το οποίο ο κ. Βαρουφάκης επισκέπτεται πολύ συχνά. Μία ολιγομελής ομάδα – 4-5 ατόμων κατά πληροφορίες – τον πλησίασε και άρχισε να του φωνάζει «έλα έξω κάθαρμα, αλήτη, που υπέγραψες μνημόνια» και «έλα έξω για να μάθεις να υπογράφεις μνημόνια».

Όταν ο γραμματέας του Μέρα25 βγήκε έξω, του επιτέθηκαν, χτυπώντας τον -κυρίως στο πρόσωπο – και κλωτσώντας τον. Συνεργάτες του κ. Βαρουφάκη με τους οποίους συνομίλησε το enikos.gr, κάνουν λόγο για «στημένη επίθεση». «Πηγαίνει συνέχεια στο συγκεκριμένο μαγαζί χωρίς να δημιουργείται κανένα πρόβλημα. Το γεγονός ότι ήταν στημένο σκηνικό αποδεικνύεται και από το ότι βιντεοσκοπούσαν τη στιγμή της επίθεσης», λένε στελέχη του ΜέΡΑ25.

Δεν είχε μαζί του αστυνομική συνοδεία

Να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 έχει συνοδεία πέντε αστυνομικών, και παρόλα αυτά επέλεξε να βγει για φαγητό στα Εξάρχεια χωρίς αστυνομική συνοδεία, αν και το 2015, ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε πέσει θύμα επίθεσης, όταν είχε βρεθεί ξανά στο ίδιο εστιατόριο με την σύζυγό του, Δανάη Στράτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  διαγνώστηκε με κάταγμα ρινικής χώρας και φέρει εκδορές στο πρόσωπο. Αυτή την ώρα υποβάλλεται σε προληπτικές εξετάσεις και εφόσον δεν εντοπιστεί κάτι ανησυχητικό, το πιθανότερο σενάριο είναι να μην χρειαστεί να νοσηλευτεί και να επιστρέψει στο σπίτι του, ακολουθώντας τις οδηγίες των γιατρών. Από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας μετέβησαν άμεσα στο Νοσοκομείο, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Οικονόμου: «Στη δημοκρατία μας δεν χωρούν τραμπουκισμοί»

Η κυβέρνηση, με δήλωση του εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη, τονίζοντας ότι στην δημοκρατία δεν είναι ανεκτή οποιαδήποτε μορφή βίας.

Οι δράστες θα εντοπιστούν και θα οδηγοθούν στη Δικαιοσύνη προσθέτει.

Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου

«Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση στον Γραμματέα του ΜΕΡΑ 25 κ. Γ. Βαρουφάκη. Στη δημοκρατία μας δεν χωρούν τραμπουκισμοί και δεν είναι ανεκτή οποιαδήποτε μορφή βίας.

Η ελληνική αστυνομία θα κάνει ότι απαιτείται προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση