Γιάνης Βαρουφάκης: Η πρώτη αντίδραση μετά την επίθεση - «Μπράβοι της νύχτας»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 11 Μαρτίου 2023 11:10 Γιάνης Βαρουφάκης: Η πρώτη αντίδραση μετά την επίθεση - «Μπράβοι της νύχτας»

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την επίθεση στα Εξάρχεια.

Για «μπράβους της νύχτας» κάνει λόγο ο Γιάνης Βαρουφάκης, στην πρώτη ανάρτησή του μετά την επίθεση που δέχθηκε το βράδυ της Παρασκευής, έξω από εστιατόριο στα Εξάρχεια. 

Μετά την επίθεση που δέχθηκε, ο Γιάνης Βαρουφάκης μετέβη στον «Ευαγγελισμό», όπου διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί κάταγμα ρινικής χώρας και του τοποθετήθηκε νάρθηκας, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ. Οι γιατροί του συνέστησαν να παραμείνει στο νοσοκομείο για το βράδυ, αλλά ο ίδιος προτίμησε να επιστρέψει στο σπίτι του, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

«Ευχαριστώ το συγκινητικό προσωπικό του Ευαγγελισμού. Ευχαριστώ και για τις ευχές (σχεδόν) όλων σας. Τώρα προέχει να μην αποπροσανατολιστεί κανείς: Θρηνούμε τους 57 των Τεμπών. Προστατεύουμε το αυθόρμητο κίνημα των νέων, την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα αλλάξει. Ραντεβού στους δρόμους», έγραψε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 στο Twitter, στην πρώτη δημόσια αντίδραση μετά την επίθεση στα Εξάρχεια. 

«Παρεμπιπτόντως: Δεν ήταν αναρχικοί, αριστεριστές, κομμουνιστές ή νέοι μέλη κανενός κινήματος. Μπράβοι της νύχτας ήταν (και φαινόντουσαν) οι οποίοι επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα μνημόνιο. Δεν θα αφήσουμε το παρακράτος και τον υπόκοσμο να μας διχάσει. Συνεχίζουμε!», συμπλήρωσε σε επόμενη ανάρτηση ο κ. Βαρουφάκης.

ΕΛ.ΑΣ.: Χωρίς την αστυνομική φρουρά του ο Βαρουφάκης, με πρωτοβουλία του 

Σε εξέλιξη είναι η έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης στον Γιάνη Βαρουφάκη, ανέφερε η ΕΛ.ΑΣ. στην ανακοίνωση που εξέδωσε για την επίθεση που δέχθηκε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25. 

«Το επίμαχο χρονικό διάστημα με δική του πρωτοβουλία δεν συνοδευόταν από την προσωπική του αστυνομική φρουρά», διευκρίνισε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., στην ανακοίνωση. 

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, επικοινώνησε με τον Γιάνη Βαρουφάκη μετά την επίθεση, «του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση και διαβεβαίωσε ότι η Ελληνική Αστυνομία θα προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών», ανέφερε η ίδια ανακοίνωση. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη:

«Αναφορικά με την επίθεση που δέχθηκε ο πρόεδρος της Κ.Ο. και γραμματέας του ΜέΡΑ25, βραδινές ώρες σήμερα στα Εξάρχεια, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του, ανακοινώνεται ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε άμεσα μαζί του, του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση και διαβεβαίωσε ότι η Ελληνική Αστυνομία θα προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Επίσης, από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζεται ότι, το επίμαχο χρονικό διάστημα ο γραμματέας του ΜεΡΑ25 με δική του πρωτοβουλία δεν συνοδευόταν από την προσωπική του αστυνομική φρουρά.

Από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας μετέβησαν άμεσα στο Νοσοκομείο, όπου είχε μεταβεί ο γραμματέας του ΜεΡΑ25 για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Η έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής». 

Γιάνης Βαρουφάκης: Το χρονικό της επίθεσης 

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν εστιατόριο στα Εξάρχεια, με μέλη του Diem25 το βράδυ της Παρασκευής, όταν ομάδα αγνώστων μπήκε στον χώρο. 

Οι άγνωστοι φώναξαν «έλα έξω κάθαρμα που υπέγραψες μνημόνια», σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΜέΡΑ25. Ο Γιάνης Βαρουφάκης σηκώθηκε να τους μιλήσει και εκείνοι τον ξυλοκόπησαν άγρια. 

Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 για την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη:

«Πριν από λίγο ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης έγινε θύμα θρασύδειλης φασιστικής επίθεσης από προβοκάτορες τραμπούκους.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 συνέτρωγε στο εστιατόριο Γιάντες, (ένα μέρος που επισκέπτεται συχνά) με συνοδοιπόρους του Diem25 από όλη την Ευρώπη, όταν ολιγομελής ομάδα τραμπούκων μπήκε στο εστιατόριο με βίαιες διαθέσεις, φωνάζοντας “έλα έξω κάθαρμα που υπέγραψες Μνημόνια”.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης σηκώθηκε για να τους μιλήσει. Οι τραμπούκοι απάντησαν αμέσως με βία, ξυλοκοπώντας άγρια τον γραμματέα του ΜέΡΑ25.

Ας προβληματιστούν από το σημερινό επεισόδιο αυτοί που διακινούν επί σκοπώ το ψευδές και συκοφαντικό αφήγημα που χρησιμοποίησαν οι σημερινοί τραμπούκοι. Εμείς δεν φοβόμαστε, δεν πτοούμαστε, δεν υποχωρούμε. Στο σκοτάδι, απαντάμε με μία λέξη: ΜέΡΑ». 

Σακελλαροπούλου: Η βία δεν έχει θέση στη δημοκρατία μας 

Ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε την επίθεση που δέχθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ανακοινώσεις εξέδωσαν τόσο η κυβέρνηση όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου υπογράμμισε πως αποτελεί ευθύνη όλων η περιφρούρηση του πολιτικού πολιτισμού. 

«Η βία δεν έχει θέση στη δημοκρατία μας. Προσβάλλει τους θεσμούς και τις αξίες μας, υπονομεύει τη συνύπαρξή μας. Είναι απόλυτη και καθολική η καταδίκη της επίθεσης στον Γιάνη Βαρουφάκη, στον οποίον εύχομαι ταχεία ανάρρωση. Ευθύνη όλων η περιφρούρηση του πολιτικού μας πολιτισμού», υπογράμμισε η κ. Σακελλαροπούλου σε ανάρτηση στο Twitter.

Την επίθεση καταδίκασε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τοποθέτησή του στα social media. 

«Η επίθεση στον κ. Βαρουφάκη είναι απολύτως καταδικαστέα και δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από τη Δημοκρατία μας. Του εύχομαι ταχεία ανάρρωση και είμαι βέβαιος ότι η Ελληνική Αστυνομία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια, ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη», επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση