Τετ α τετ Δένδια - Τσαβούσογλου: Η Τουρκία θα στηρίξει την υποψηφιότητα της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2023 15:16 Τετ α τετ Δένδια - Τσαβούσογλου: Η Τουρκία θα στηρίξει την υποψηφιότητα της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ ευχαρίστησε την ελληνική βοήθεια για τους φονικούς σεισμού.

Ο Νίκος Δένδιας και Μεβλούτ Τσαβούσογλου συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες και το δεύτερος ανακοίνωσε πως η Τουρκία θα ψηφίσει την Ελλάδα για την υποψηφιότητά της στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ως μη μόνιμο μέλος.

Μάλιστα, ο Έλληνας ΥΠΕΞ σημείωσε ότι η Ελλάδα θα στηρίξει την τουρκική υποψηφιότητα για τη θέση του γενικού γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO)

Το κλίμα στη συνάντηση ήταν ιδιαίτερα φιλικό, ενώ ο κ.Δένδιας είπε ότι ο κ.Τσαβούσογλου ήταν ο πρώτος που τον συλληπήθηκε για την τραγωδία στα Τέμπη και παράλληλα τον ευχαρίστησε για την έκδοση του πατέρα του νεκρού μηχανοδηγού στην Ελλάδα.

Επίσης, στο ίδιο κλίμα ήταν και οι δηλώσεις του κ.Τσαβούσογλου, που ευχαρίστησε τον «φίλο Νίκο» για την αλληλεγγύη που επέδειξε η Ελλάδα μετά τους καταστροφικούς σεισμούς της Τουρκίας και το γεγονός ότι ο κ.Δένδιας επισκέφθηκε ο ίδιος τις πληγείσες περιοχές και επισήμανε ότι πλέον υπάρχει καλύτερη ατμόσφαιρα στις σχέσεις των δύο χωρών.

Πηγή: newsbeast.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση