"Καλάθι των νονών": Ξεκινά στις 29 Μαρτίου - Ποια προϊόντα περιλαμβάνει

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023 12:59 "Καλάθι των νονών": Ξεκινά στις 29 Μαρτίου - Ποια προϊόντα περιλαμβάνει

Στις 29 Μαρτίου ξεκινά τη λειτουργία του το "καλάθι των νονών" ενώ θα ακολουθήσει το "καλάθι του Πάσχα". Οι δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη.

Το "καλάθι των νονών" θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τις 29 Μαρτίου και θα περιλαμβάνει 12 κατηγορίες προϊόντων όπως λαμπάδες, παιχνίδια, σοκολατένια αυγά.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, κάθε κατάστημα μπορεί να επιλέξει να εντάξει στο "καλάθι των νονών" μια ή περισσότερες κατηγορίες προϊόντων ώστε να εφαρμοστεί το μέτρο και από μικρά καταστήματα ενώ ετοιμάζεται παρέμβαση για τη μείωση της τιμής του αρνιού. "Ήδη γίνονται συζητήσεις με τους εμπόρους της Βαρβάκειου Αγοράς", δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως ανέφερε, "τα εργαλεία που έχει επιλέξει η κυβέρνηση για τη μείωση του πληθωρισμού όπως το καλάθι, οδήγησαν σε μείωση κατά μια μονάδα τον Φεβρουάριο έναντι του Ιανουαρίου, ενώ στην Ισπανία που επέλεξε τη μείωση ή την κατάργηση του ΦΠΑ την ίδια περίοδο σημειώθηκε αύξηση του πληθωρισμού κατά 1,2%".

Επίσης ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι η μείωση του κόστους ενέργειας χρειάζεται περίπου 2 – 3 μήνες για να περάσει στις τιμές των προϊόντων.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που έδωσε σήμερα ο κ. Γεωργιάδης παρουσιάστηκε μελέτη του ΕΚΠΑ και του πανεπιστημίου Philips της Κύπρου σύμφωνα με την οποία η μείωση της μέσης εβδομαδιαίας τιμής του καλαθιού ήταν 12,75%. Η μελέτη αφορά την περίοδο από 2 Νοεμβρίου 2022 έως 15 Φεβρουαρίου 2023. Επίσης σύμφωνα με τη μελέτη, η μέγιστη μείωση της αξίας του καλαθιού μεταξύ των 12 εταιριών που εφάρμοσαν το μέτρο ήταν 22,18%.

Σε 11 εταιρίες η μείωση ήταν 7% και μόνο σε μια η μείωση ήταν 3,34%.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση