Η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές με 5ετές ομόλογο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 28 Μαρτίου 2023 15:29 Η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές με 5ετές ομόλογο

Η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές με την έκδοση 5ετούς ομολόγου λήξεως τον Ιούνιο του 2028.

Ως ανάδοχοι της διαδικασίας αυτής θα ενεργήσουν οι BNP Paribas, Citi, Deutsche Bank, Morgan Stanley, Nomura και Τράπεζα Πειραιώς, ύστερα από σχετική εντολή που έλαβαν από τον ΟΔΔΗΧ. Η συναλλαγή θα λάβει χώρα στο άμεσο μέλλον, ανάλογα με τις συνθήκες στις αγορές.

Σημειώνεται πως αυτή η έξοδος είναι δεύτερη που γίνεται φέτος καθώς η πρώτη είχε γίνει στις 17 Ιανουαρίου με την  έκδοση 10ετούς ομολόγου, μέσω της οποίας είχαν αντληθεί 3,5 δισ. ευρώ με επιτόκιο 4,35%.

Αξιοσημείωτο είναι δε πως η νέα έκδοση κρατικού χρέους έρχεται λίγο μετά την  προκήρυξη βουλευτικών εκλογών τον Μάιο και πως στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να μην υπάρξουν αναταράξεις στην αγορά ομολόγων.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση