Ανδρουλάκης: Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί είναι υποψήφιοι για πρωθυπουργοί

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 28 Μαρτίου 2023 22:12 Ανδρουλάκης: Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί είναι υποψήφιοι για πρωθυπουργοί

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ παραχώρησε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης και αναφέρθηκε στις εκλογές αλλά και στον Ανδρέα Λοβέρδο.

Ο κ. Ανδρουλάκης έχει εξελιχθεί σε βασικό πρόσωπο της πολιτικής επικαιρότητας μετά το βέτο σε Μητσοτάκη και Τσίπρα σε περίπτωση κυβέρνησης συνεργασίας, αλλά και για τον ρόλο που θα παίξει το ΠΑΣΟΚ την επόμενη ημέρα των εκλογών.

Σε ερώτηση για το πρόσωπο του πρωθυπουργού σε κυβέρνηση συνεργασίας, ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε ότι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί είναι υποψήφιοι για πρωθυπουργοί.

«Οι υποψήφιοι πρωθυπουργοί είναι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί. Μητσοτάκης και Τσίπρας λένε μεταξύ τους ότι ήταν κακοί κυβερνήτες και επικίνδυνοι. Εγώ συμφωνώ μαζί τους. Η νέα εποχή πρέπει να έχει προγραμματικές συνεργασίες και πρόσωπα που θα τις υλοποιήσουν. Απέναντί τους έχω ένα συγκριτικό πλεονέκτημα. Δεν έχω κυβερνήσει και δεν έχω καταστρέψει τη χώρα. Κάθε 15 ημέρες έχουμε και ένα σκάνδαλο της ΝΔ. Δεν θα είναι δική μου επιλογή. Προσπαθούν να με παρουσιάσουν ότι εγώ θα υποδείξω το πρόσωπο. Όχι. Θα πρέπει να συμφωνηθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για την επόμενη ημέρα των εκλογών ο κ. Ανδρουλάκης έιπε πως «όποιος πάει τη χώρα σε ακυβερνησία, σε δεύτερες εκλογές, δεν θα έχει το ΠΑΣΟΚ στο πλευρό του».

Σε ερώτηση για τις δηλώσεις και τις αντιδράσεις του Ανδρέα Λοβέρδου, ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε: «Το άτομο που το είπε αυτό, έχει ήδη διαγραφεί στο παρελθόν. Όλοι λειτουργούμε με κανόνες και με βάση την προοπτική της παράταξης».

Στόχος της κυβέρνησης συνεργασίας είναι να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι για τις υποκλοπές

Ο κ. Ανδρουλάκης είπε ακόμη ότι στόχος της προγραμματικής σύγκλισης για τον σχηματισμό κυβέρνησης, «είναι για εμάς, να γίνει εξεταστική επιτροπή στην επόμενη Βουλή για να λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη αυτοί που παρακολουθούσαν τους Έλληνες πολίτες».

«Λέω ξεκάθαρα πως η πολιτική αλλαγή που θέλουμε, δεν μπορεί να υπηρετηθεί από πρόσωπα που έχουν κάνει ζημιά στη χώρα» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στους κκ. Μητσοτάκη και Τσίπρα.

Για την πιθανότητα δεύτερων εκλογών και εάν τις φοβάται, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πως «δεν υπάρχει περίπτωση αυτό που κάποιοι δεν θέλουν την πρώτη Κυριακή για να σώσουν τις καρέκλες τους, να μας το επιβάλουν εκβιαστικά και με δεύτερες ή τρίτες εκλογές. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη».

«Ο κ. Μητσοτάκης δείχνει να μην ενδιαφέρεται για την πρώτη Κυριακή» και πρόσθεσε πως «όποιο κόμμα με ευθύνη του οδηγήσει τη χώρα σε αστάθεια, θα χρεωθεί την αστάθεια». Επίσης χαρακτήρισε το πολιτικό σύστημα της χώρας «αμετανόητο» μετά την χρεοκοπία που βίωσε η χώρα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος σε «συνθήκες καλύτερης προοπτικής» έφερε ως παράδειγμα την τραγωδία στα Τέμπη, υπογραμμίζοντας ότι « αυτό που συνέβη στα Τέμπη είναι μία τομή, καθώς είδαμε να απογυμνώνεται το επιτελικό κράτος» και πρόσθεσε πως «αν είχε υλοποιηθεί στην ώρα της η επίμαχη σύμβαση ‘717 δεν θα είχαν χαθεί 57 ανθρώπινες ζωές».

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση