Πάργα: Διακοπές σαν σε νησί στην όμορφη πόλη της Ηπείρου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Μαΐου 2023 10:40 Πάργα: Διακοπές σαν σε νησί στην όμορφη πόλη της Ηπείρου

Ένας προορισμός που ταξιδεύει στον ιταλικό νότο – Δείτε τις φωτογραφίες.

Αν νιώθετε την ανάγκη να εκδράμετε από το κλεινόν άστυ και να βρεθείτε σε έναν προορισμό που δημιουργεί την εντύπωση ότι κάνετε διακοπές σε νησί -χωρίς να χρειαστεί να μπείτε σε πλοίο, η Πάργα αποτελεί μία σωστή επιλογή. Ο προορισμός που, με τις χαρακτηριστικές εικόνες με τα πολύχρωμα σπίτια, ταξιδεύει στον ιταλικό νότο υπόσχεται μια απόδραση που θα θυμάστε για πάντα.

Γνωστή και ως το «διαμάντι» ή το «νησί» της Ηπείρου, η Πάργα είναι μια πανέμορφη παραθαλάσσια γραφική πόλη, που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα αντίστοιχα δημοφιλή θέρετρα του εξωτερικού. Τα πολύχρωμα κτίρια φτάνουν μέχρι τα νερά του Ιονίου, ενώ ανηφορίζοντας τα γραφικά σοκάκια προς το λόφο με το κάστρο, ο επισκέπτης μπορεί να παρατηρήσει την ντόπια λαϊκή αρχιτεκτονική σε κάθε κουκλίστικο σπίτι.

Καταφέρνοντας, λοιπόν, να συνδυάσει με έναν τρόπο μοναδικό την ομορφιά του τοπίου γενικότερα, με την ξεχωριστή αισθητική της Δυτικής Ελλάδας αλλά και την ηπειρώτικη ατμόσφαιρα, η Πάργα αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Ηπείρου.

Από το λιμάνι με τα πολύχρωμα κτίρια, γραφικά σοκάκια και σκαλοπάτια ανηφορίζουν προς τον λόφο με το κάστρο, ανάμεσα σε όμορφα σπίτια με ξύλινους εξώστες, σύμφωνα με την ντόπια λαϊκή αρχιτεκτονική. Φτάνοντας στην τοξωτή πύλη ο επισκέπτης αντικρίζει το οχύρωμα που κάποτε ήταν ζωτικό για την επιβίωση της πόλης. Το φρούριο ήταν κάποτε απόρθητο, όπως φαίνεται κι από τους διαδρόμους, τα πολυβολεία, τους προμαχώνες και τα οχυρά, που αποτυπώνουν το πλήρες σχέδιο άμυνας του κτίσματος.

Η Πάργα φημίζεται για τις παραλίες της –Κρυονέρι, Πίσω Κρυονέρι, Βάλτος, Σαρακήνικο, Λίχνος και Αϊ Γιαννάκης, μεταξύ άλλων- οι οποίες την αναδεικνύουν σε αγαπημένο προορισμό και του καλοκαιριού.

Πάργα: Ξενάγηση στο νησάκι της Παναγίας

Ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Πάργας, το νησάκι της Παναγίας, στέκει αγέρωχο στο πέρασμα των χρόνων μπροστά ακριβώς από το λιμάνι της μικρής, όμορφης πόλης. Πρόκειται για ένα μικρό και καταπράσινο νησάκι πρωταγωνιστής στο οποίο είναι η φύση, το εκκλησάκι της Παναγίας -στο οποίο οφείλει και την ονομασία του- και το γραφικό καμπαναριό.

Στο ψηλότερο σημείο του νησιού δεσπόζει το Κάστρο που χτίστηκε το 1808 από τους Γάλλους κατά την παραμονή τους στην περιοχή, μεταξύ 1797 και 1814. Σκοπός της δημιουργίας του ήταν ο έλεγχος μέρους του όρμου της Πάργας, που δεν ήταν εύκολο να επιτευχθεί από το ενετικό κάστρο της Πάργας.

Πηγή: newsbeast.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση