Χ. Σταϊκούρας - Ε. Τσακαλώτος: «Σας περίμενα στη γωνία, λέτε ψέματα» - «Με ειρωνεύεστε ότι δεν ξέρω οικονομικά»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Μαΐου 2023 12:02 Χ. Σταϊκούρας - Ε. Τσακαλώτος: «Σας περίμενα στη γωνία, λέτε ψέματα» - «Με ειρωνεύεστε ότι δεν ξέρω οικονομικά»

«Τα spread σήμερα είναι τα μισά από αυτά που παραλάβαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ και το κόστος δανεισμού της χώρας είναι μικρότερο από αυτό της Ιταλίας».

Κόντρα με ειρωνείες ξέσπασε χθες βράδυ στον ΑΝΤ1 ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και με θέμα συζήτησης, φυσικά, την ελληνική οικονομία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σταϊκούρας σε μια αποστροφή του λόγου του ανέφερε: «Λοιπόν, συνεπώς επειδή θα μάθουμε καινούρια οικονομικά που δεν ξέραμε και μιλήσατε για αχαριστία, τώρα θα πάρετε την απάντησή σας. Έχετε μπερδέψει το κόστος δανεισμού, το οποίο είχατε εσείς κι εμείς, με τα spreads. Αδιανόητο για υπουργό Οικονομικών».

Σε αυτή την τοποθέτηση, η απάντηση Τσακαλώτου έγινε με ερώτηση, καθώς αναρωτήθηκε ποιες είναι οι χρηματοδοτικές ανάγκες τώρα και συνέχισε: «Επειδή με ειρωνεύεστε ότι δεν γνωρίζω οικονομικά, νομίζω ότι όλος ο κόσμος που με παρακολουθούσε ως υπουργό Οικονομικών δεν μου έχει πει κάποιος ότι δεν ξέρω οικονομικά. Οι χρηματοδοτικές ανάγκες το 2015 ήταν πολύ μεγαλύτερες από αυτές που σας αφήσαμε, ναι ή όχι;».

Η απάντηση Σταϊκούρα ήταν η εξής:  «Όχι. Και λέτε ψέματα. Σας περίμενα στη γωνία. Τα spread σήμερα είναι τα μισά από αυτά που παραλάβαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ και το κόστος δανεισμού της χώρας είναι μικρότερο από αυτό της Ιταλίας. Η Ιταλία έχει επενδυτική βαθμίδα. Η Ελλάδα δεν έχει επενδυτική βαθμίδα και δανείζεται χαμηλότερα απ’ ότι η Ιταλία».

Δείτε την αντιπαράθεση των δύο στο βίντεο που ακολουθεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση