Τσίπρας: Υπάρχουν φασίστες αλλά και λαϊκοί άνθρωποι στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, παρασύρθηκαν

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Μαΐου 2023 13:22 Τσίπρας: Υπάρχουν φασίστες αλλά και λαϊκοί άνθρωποι στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, παρασύρθηκαν

«Αλίμονο αν είχαμε 600.000 φασίστες στη χώρα!» είπε σε συνέντευξη πριν τις εκλογές - «Μόνο αγάπη για τον Σαββόπουλο» - «Με δική μου αποφασιστικότητα εκτός ο Κατρούγκαλος» - Δείτε βίντεο

Με το παράδειγμα της Γαλλίας, όπου η Μαρίν Λεπέν αγγίζει ποσοστά 40% αντλώντας από τα λαϊκά στρώματα και το κομμουνιστικό κόμμα, απάντησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην κριτική που δέχεται αναφορικά με το προσκλητήριο που απηύθυνε στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής.

«Υπάρχουν φασίστες, υπάρχουν και λαϊκοί άνθρωποι» στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής» εκτίμησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, λέγοντας πως η πλειοψηφία αυτών “παρασύρθηκαν” από τη συγκεκριμένη πολιτική επιλογή. «Αλίμονο αν είχαμε 600.000 φασίστες στη χώρα μας, αλίμονο!» παρατήρησε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε πως «στα θέματα ιδεολογίας μεγάλη ευθύνη έχει και η μετατόπιση της Κεντροδεξιάς στην ακροδεξιάς».

«Πριν 15 χρόνια που ήταν Πρόεδρος της ΝΔ ο Κώστας Καραμανλής ούτε που θα το διανοούνταν ότι ο ΄Αδωνις Γεωργιάδης και ο Μάκης Βοριδης θα ήταν κεντρικά στελέχη της ΝΔ» υποστήριξε, ενώ χαρακτήρισε “συστημικότατο” τον φασισμό.

«Τι θα πούμε δηλαδή τώρα ότι θα τους αφήσουμε στη Λεπέν; Δεν θέλει η Αριστερά να πάρει πίσω τα λαϊκά στρώματα;» διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε, λέγοντας είναι «άνθρωποι που κάποια στιγμή παρασύρθηκαν και ψηφίσανε» τη Χρυσή Αυγή, ενώ ο ρόλος του ως προοδευτικού πολιτικού είναι να ανοίγει δρόμους και μυαλά, όπως είπε.

Απαντώντας, επιπλέον, στην κριτική που δέχτηκε από το ΓΓ του ΚΚΕ, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σχολίασε πως “το θεωρώ αδιανόητο γιατί λίγες ημέρες πριν τις εκλογές το μόνο μέτωπο του είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι η Δεξιά” τόνισε ο κ. Τσίπρας, περιγράφοντας παράλληλα πως αυτοί οι άνθρωποι που παρασύρθηκαν από τη Χρυσή Αυγή είναι εργάτες και “το ταξικό τους συμφέρον είναι από εδώ”.

Δείτε βίντεο, ολόκληρη η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα:

πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση